Vähem kui aasta vangis veetnud Pistorius jätkab elu onu häärberis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

2013. aastal oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi maha lasknud jooksja Oscar Pistorius pääses pisut vähem kui aasta pärast süüdimõistmist vanglast ning peab ülejäänud karistuse kandma koduarestis.

Pistorius, kellele kohus määras mullu oktoobris viieaastase vanglakaristuse, kannab allesjäänud osa sellest ära ilmselt oma onu kodus Pretorias, kirjutab BBC. Samas ootab 28-aastast Pistoriust 3. novembril ees uus kohtuprotsess, sest prokurör ei ole juhtunu tahtmatuks tapmiseks kvalifitseerimisega rahul ning nõuab nii paraolümpial kui ka tavaolümpial osalenud jooksjale pikemat ja rängemat karistust.

Oodati, et Pistorius vabastatakse täna, kuid tõenäoliselt meedia tähelepanu vältimiseks tehti seda päev varem. Pistorius sõidutati pimeduse varjus onu koju, mis asub Kgosi Mampuru vanglast kõigest paarikümneminutilise teekonna kaugusel. BBC väitel ei pea Pistorius kandma elektroonilist jalavõru, kuid tema liikumine on piiratud. Tal on jätkuvalt keelatud relva omada ja ta peab osalema psühhoteraapia seanssidel. Samuti tuleb Pistoriusel eeldatavasti teha ühiskondlikult kasulikku tööd.

Pistorius lasi Steenkampi maha 2013. aasta valentinipäeva öösel, pidades vannitoas viibinud naist enda väitel murdvargaks. Steenkampi perekonna sõnul pääses jooksja nende tütre tapmise järel liialt leebe karistusega. Otsus Pistorius koduaresti lubada on vihale ajanud ka Lõuna-Aafrika avalikkuse, sest ekssportlane hakkab elama luksuslikus kolmekorruselises eramus, kus on muuhulgas privaatne ujumisbassein.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles