Kunagine Meistrite liiga poolfinalist sai 18 kuu jooksul kuuenda peatreeneri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Evans.
Steve Evans. Foto: SCANPIX

2001. aastal jalgpalli Meistrite liigas poolfinaali jõudnud ning pisut enam kui kümmekond aastat tagasi veel Inglismaa kõrgliigas pallinud Leeds United sai viimase pooleteise aasta jooksul juba kuuenda peatreeneri.

Klubi ekstsentriline omanik Massimo Cellino vallandas kõigest 12 mängu ametis olnud sakslase Uwe Rösleri ning nimetas tema asemikuks Steve Evansi. Praegu Inglismaa esiliigas mängiv Leeds jäi nädalavahetusel alla liiga liidrile Brighton&Hove Albionile ning pole sel hooajal kodus võitnud ainsatki liigamängu. 11 vooruga on Leeds kogunud 11 punkti, millega ollakse tabelis 18. kohal. Väljakukkumistsoon jääb vaid kolme punkti kaugusele.

Cellino võttis klubi üle 2014. aasta aprillis ning on sestpeale hoogsalt treenereid vahetanud. Esimene juhendaja Brian McDermott sai sule sappa kõigest viie mängu ja kuu ajaga, napid kuus mängu on ametis vastu pidanud Dave Hockaday ja Darko Milanic. Samas pole see üllatav, sest varem 22 aastat Cagliari klubi juhtinud Cellino jõudis kodumaal selle aja jooksul lahti lasta koguni 36 peatreenerit.

52-aastane Evans on endale viimastel aastatel nime teinud Rotherhami peatreenerina, tõstes klubi kolme hooaja jooksul kahe liiga võrra kõrgemale. Oma viimase mängu Rotherhami juhendajana pidas ta kevadel just Elland Roadil, saabudes sinna sombreeros ja lühikestes pükstes, kuna oli kihlveo käigus lubanud nii teha. Varem Boston Unitedit ja Crawley Towni juhendanud Evansile oli eelmine hooaeg samas Inglismaa tugevuselt teisel liigatasemel alles karjääri esimene.

«Keegi peab Leedsis ju lõpuks täppi ka panema. Miks mitte mina? Olen palju jalgpallimänge võitnud. Läbikukkumise korral saab minust statistikakilluke, aga seni pühendan Leedsi juhendamisele kogu oma elu. Kolin Leedsi ja fännid hakkavad mind igapäevaselt nägema,» lubas Evans BBC vahendusel.

Muresid on ka Cellinol endal, sest liiga juhtkond kõrvaldas ta aasta jooksul juba teist korda ametlikult klubi juhtimisest. Sardiinia kohus mõistis Cellino eelmisel nädalal süüdi selles, et ta ei tasunud riiki toodud Land Roveri maasturi eest makse, ning trahvis klubiomanikku 40 000 euroga ja konfiskeeris ka nimetatud auto. Liiga reeglite kohaselt ei läbi Cellino seetõttu enam klubiomanikele esitatavaid nõudeid, mille kohaselt peab tegu olema seaduskuulekate ärimeestega. Cellinol on 28. oktoobrini aega, et otsus vaidlustada. Kevadel pidi Cellino samuti kuu aega ametlikult klubi juhtimisest eemal olema, sest siis oli ta jätnud maksud maksmata Itaaliasse imporditud luksusjahi pealt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles