Põnev õhtu Meistrite liigas: Arsenal alistas kodus Müncheni Bayerni, Leverkusen ja Roma lõid kaheksa väravat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olivier Giroud Bayerni vastu väravat löömas.
Olivier Giroud Bayerni vastu väravat löömas. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa meistrite liigas tehti täna algust kolmanda mängudevooruga ning põnevust ja väravaid jagus igale maitsele.

Õhtu keskses kohtumises mängisid F-alagrupis Arsenal ja Bayern, kellel enne tänast oli tabelis vastavalt null ning kuus punkti. Raskes seisus olnud Arsenal asus tähtsat kohtumist juhtima 77. minutil, kui Oliver Giroud Londoni tiimi ette viis. Viimasel üleajaminutil vormistas seisuks 2:0 Mesut Özil, kes palli üle Bayerni meeskonna väravajoone saatis. Nii kirjutaski Arsenal tabelisse 2:0 võidu.

Õhtu kõige väravaterohkemas kohtumises pakkusid samuti tõelise lahingu Leverkusen ja Roma. Kuigi Leverkusen oli 19. minutiks asunud 2:0 juhtima, suutis Roma Daniele de Rossi kahest tabamusest viigistada. Teisel poolajal läks Itaalia meeskond omakorda kahe väravaga juhtima ning Leverkusen leidis end 2:4 kaotusseisust, kuid mängu viimastel minutitel tõid Kevin Kampl ning Admir Mehmedi tabloole 4:4 viigiseisu, millega kohtumine ka lõppes.

Valitsev Meistrite liiga tšempion Barcelona alistas täna 2:0 Borissovi BATE, Hispaania tiimi mõlema värava autoriks oli Ivan Rakitic.

Tänased kohtumised:

E-grupp:

Borissovi BATE - Barcelona 0:2 (Rakitic 48., 64.)

Leverkuseni Bayer - AS Roma 4:4 (Hernandez 4. (pen.), 19., Kampl 84., Mehmedi 86.; De Rossi 29.,38., Pjanic 54., Falque 73.)

Tabeliseis: 1. Barcelona 7 p, 2. Bayer 4 p, 3. BATE 3 p, 4. Roma 2 p

F-grupp:

Londoni Arsenal - Müncheni Bayern 2:0 (Giroud 77., Özil 90+4.)

Zagrebi Dinamo - Pireuse Olympiacos 0:1 (Ideye 79.)

Tabeliseis: 1. Bayern 6 p, 2. Olympiacos 6 p, 3. Dinamo 3 p, 4. Arsenal 3 p

G-grupp:

Porto - Tel Avivi Maccabi 2:0 (Aboubakar 37., Brahimi 41.)

Kiievi Dinamo - Londoni Chelsea 0:0

Tabeliseis: 1. Porto 7 p, 2. Dinamo 5 p, 3. Chelsea 4 p, 4. Maccabi 0 p

H-grupp:

Peterburi Zenit - Lyon 3:1 (Dzyuba 3.; Hulk 56., Danny 83.; Lacazette 49.)

Valencia - Gent 2:1 (Feghouli 15., Mitrovic (ov) 72.; Foket 40.)

Tabeliseis: 1. Zenit 9 p, 2. Valencia 6 p, 3. Lyon 1 p, 4. Gent 1 p

Enne mänge:

E-grupp

Borissovi BATE - Barcelona

Leverkuseni Bayer - AS Roma

Avakohtumises Romaga viiki mänginud tiitlikaitjsa Barcelona oli eelmises kohtumises pikalt väga keerulises seisus, kui kodus oldi Leverkuseni Bayeri vastu taga. Lõpuks suudeti 0:1 seis kolme minutiga siiski 2:1 võiduks pöörata. Koduliigas võideti viimati Neymari nelja värava toel 5:2 Rayo Vallecanot ja ollakse tabelijuhi Madridi Realiga võrdsetel punktidel, kuid mäng pole alati olnud Barcelona kõrgetele standarditele vastav. Grupi teine kohtumine Leverkuseni ja Roma vahel võib saada otsustavaks teise edasipääseja selgitamise osas, seejuures kaotas Roma eelmises voorus üllatuslikult BATEle.

Tabeliseis: 1. Barcelona 4 p, 2. Bayer 3 p, 3. BATE 3 p, 4. Roma 1 p

F-grupp

Londoni Arsenal - Müncheni Bayern

Zagrebi Dinamo - Pireuse Olympiacos

Arsenal on kaotanud mõlemad senipeetud mängud, kui esmalt jäädi võõrsil 1:2 alla Zagrebi Dinamole ja seejärel kodus 2:3 ka Olympiacosele. See tähendab, et kahest järgmisest mängust Müncheni Bayerniga tuleb kindlasti punkte võtta, kuid see pole kerge ülesanne. Bayern ei ole tänavu koduliigas üheksa vooruga loovutanud ainsatki punkti, Meistrite liigas alistati kõigepealt Olympiacos 3:0 ja seejärel Dinamo 5:0. Eelmisel hooajal jõuti Meistrite liigas poolfinaali.

Tabeliseis: 1. Bayern 6 p, 2. Olympiacos 3 p, 3. Dinamo 3 p, 4. Arsenal 0 p

G-grupp

Porto - Tel Avivi Maccabi

Kiievi Dinamo - Londoni Chelsea

Hooaega kohutavalt alustanud Inglismaa meister Chelsea jäi eelmises voorus võõrsil Portole alla ja seega vajatakse Kiievist punkte. Koduliigas saadi nädalavahetusel siiski võit kirja, ent seda tabeli tagumises otsas oleva Aston Villa vastu. Lisaks jättis peatreener Jsoe Mourinho pingile klubi suurima staari Eden Hazardi ning kurjemad keeled räägivad juba juhendaja ja tähtmängija vahel lahvatanud tülist. Maccabist tundub kujunevat alagrupi peksupoiss, kes pole senise kahe mänguga suutnud lüüa veel ainsatki väravat.

Tabeliseis: 1. Porto 4 p, 2. Dinamo 4 p, 3. Chelsea 3 p, 4. Maccabi 0 p

H-grupp

Peterburi Zenit - Lyon

Valencia - Gent

Zenit on üks viiest meeskonnast, kellel on kahe mänguvooru järel täisedu. Esmalt alistati võõrsil 3:2 Valencia ja siis kodus 2:1 Gent. Tänu Sofiane Feghouli tabamusele eelmises voorus võõrsil Lyonist 1:0 üle olnud Valencia hoiab teist kohta, Lyoni seis kisub aga kaotuse korral juba väga keeruliseks. Mullune Prantsuse hõbedameeskond pole ka koduliigas alustanud kõige paremini, sest tabelis ollakse alles viiendad, liidrist PSGst juba kümme punkti maas.

Tabel: 1. Zenit 6 p, 2. Valencia 3 p, 3. Lyon 1 p, 4. Gent 1 p

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles