Ecclestone: minge kas või kohtusse, aga toome V8-mootorid tagasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone teatas väljaandega The Independent vesteldes, et sari peab hakkama jälle kasutama V8-mootoreid.

Ehkki senine mootorivalem vahetati alles eelmisel hooajal V6-jõuallikate vastu välja, on Ecclestone veendunud, et muutus on läbi kukkunud. V6-mootorid tarbivad küll vähem kütust ja on «rohelisemad», kuid vormelifännid kritiseerivad neid alatasa. Uuesti V8-te peale minek tähendaks sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuvaid kulusid, sest tiimid on uutesse jõuallikatesse kõvasti investeerinud, kuid Ecclestone’i see ei morjenda.

Muutus vajaks tiimide nõusolekut, sest praegused reeglid on kuni 2020. aastani külmutatud. «Ma ei arva, et peaksime nad nõusse saama. Muudame reegli ära ja ütleme, et kui ei meeldi, minge spordiarbitraaži. V8-d tuleb tagasi saada ja need on võimalik kiirelt valmis ehitada,» arvas aga Ecclestone.

«V6-mootorid ei oleks pidanud nii keerukad olema. Nad muutusid keerukateks alles siis, kui insenerid neile käed külge said panna. Praegu ei ole toodang eesmärgile vastav,» lisas sarja boss.

Lisaks vajab vormel-1 tema arvates mootoritootjat, kellel poleks sarjas oma võistkonda. «Kui Mercedes soostub andma mootoreid ainult ühele võõrale tiimile ja Ferrari käitub samuti, pole lõpuks kellelgi mootoreid. Ma olen juba poolteist aastat rääkinud, et vajame kedagi sõltumatut,» sõnas Ecclestone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles