Eesti tõstelootus tõstab suuremaid raskusi kui kunagi varem

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim.
Mart Seim. Foto: Jaanus Lensment

«Kuidas täna trennis läks?» uurib tuttav pärast trenni Eesti parimalt tõstjalt Mart Seimilt. «Võtsin täna 240 kg rinnale,» vastab Seim rahulolevalt. «Vägev! Pane siis ikka pärast video Youtube’i ka üles,» soovitatakse talle.

Novembri lõpus Houstonis toimuvaks MMiks valmistuv Seim ongi praeguseks jõudnud treeningutel rasksuteni, mida ta varem tõstnud pole. Tiitlivõistluste lähenedes peaks aga tõstekangile minema veelgi rohkem kettaid.

«Praegu on trennis viimaste nädalatega läinud raskused normaalseks. Võistlusteni on veel poolteist kuud aega. Seega peaksid raskused veel natuke tõusma,» seadis mulluse MMi neljas mees eelmise nädala keskpaigas sihte.

Hiljuti rebis eestlane trennis 190 kg (eelmise aasta MMil püstitatud Eesti rekord on 185 kg) ja võttis rinnale 240 kg (eelmise MMi eel suutis ta 230 kg).  «Viimastel nädalatel olen trennis tõstnud oma rekordraskusi või nendelähedasi tulemusi. Paar nädalat tagasi tuli 370 kiloga kaks kükki ka suhteliselt kergelt. Õlg on praegu paremas seisus, kui ta oli eelmisel aastal enne vigastust. Toona oli mul ka õlg päris hea,» rääkis Seim. «Asjad on läinud plaanipäraselt. Kõik näitajad on läinud sinna, kus nad peaksid olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles