Kummaline: EMil läbi aegade parima koha saanud Eesti võrkpallikoondis langes maailma edetabelis

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis EMil.
Eesti võrkpallikoondis EMil. Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste võrkpallikoondis, kes sai värskelt lõppenud EMil 11. koha, tõusis küll viimaste arvestuste järgi Euroopa edetabelis, kuid langes maailma edetabelis.

Euroopa värskes edetabelis on Eesti koondisel kirjas 202 punkti ja sellega hoitakse 16. kohta, varasemat tabelikohta parandati ühe positsiooni võrra. Euroopa edetabelit juhib Venemaa 330 punktiga, teisel kohal on 326 silmaga Itaalia ning kolmas Bulgaaria (320 punkti). Värskeks Euroopa meistriks tulnud Prantsusmaa oma kohta ei parandanud ja on 296 silmaga seitsmendal kohal. Euroopa edetabelit koostades võetakse sealjuures arvesse kahte viimast EMi, viimast MMi ja OMi (mõlema puhul ka Euroopa kvalifikatsioonivoorudes osalemist) ning viimast Maailmaliigat, Euroopa liigat või Euroopa mänge.

Maailma edetabelis arvestatakse seevastu paremusjärjestuse koostamisel teistsuguseid kriteeriume. Nimelt võetakse arvesse ka maailmajagude meistrivõistluseid ning Aafrika ja Aasia riigid, kellel on MMidele ja OMidele garanteeritud teatud arv kohti, saavad ka nende võistluste eest vajalikke punkte tabelisse.

Nii ongi EMil meie läbi aegade parima koha saanud Eesti koondis maailma edetabelis jagamas alles 45.-46. kohta koos Costa Ricaga. Sealjuures meie rahvusmeeskond langes ühe koha võrra, Costa Rica omakorda aga tõusis kaheksa positsiooni. Maailma edetabelit on juhtimas Brasiilia, teisel kohal on Poola ning kolmas Venemaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles