FIFA presidendi valimised toimuvad veebruaris, Platinile jäeti uks lahti

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA logo peakorteri hoonel.
FIFA logo peakorteri hoonel. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) kogunes täna organisatsiooni peakorteris ja otsustas, et FIFA uue presidendi valimisi edasi ei lükata. Lisaks teatati, et hetkel karistust kandval Michel Platinil võidakse siiski lubada FIFA uueks juhiks kandideerida.

Kaks jalgpallimaailma mõjuvõimsat meest - FIFA president Sepp Blatter ja Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) president Michel Platini - teenisid sel kuul 90 päeva pikkused jalgpallis tegutsemise karistused, sest neid kahtlustatakse korruptsioonis. Seoses keeruliste aegadega, oli mõnda aega arutluse all võimalus, et järgmise aasta veebruaris toimuma pidanud FIFA uue juhi valimised lükkuvad edasi, kuid täna otsustas Rahvusvaheline jalgpalliliit, et valimised toimuvad planeeritult 26. veebruaril peetaval erakorralisel kogunemisel.

Kuna üheks FIFA presidendi ametiposti kandidaadiks oleks ka Platini, oli teise küsimusena arutelu all, mis saab UEFA praegusest presidendist, kes kannab jalgpallis tegutsemise keelu. FIFA tänase kohtumise järel anti mõista, et kui Platini peaks praeguse keelu edasi kaebama ja selle võitma, siis on tal siiski võimalus kandideerida.

Hetkel on ainukese FIFA presidendi kandidaadina endast ametlikult teada andnud Jordaania prints Ali Bin Al Hussein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles