Serviti ja Audentes olid kuumades duellides võidukad

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting. Foto: Tairo Lutter

Käsipalli Eesti meeste Meistriliigas teenisid turniiritabelisse kaks võidupunkti juurde tiitlikaitsja Põlva Serviti ja Audentes SK.

Serviti sai võõrsil 40:25 (17:15) jagu Aruküla SK-st. Võit tuli külalistele raskelt, sest veel 13 minutit enne lõpuvilet oldi ees vaid 26:23. Võitjate resultatiivseimad olid Henri Sillaste 10, Ardo Puna 9 ja Carl-Eric Uibo 8 tabamusega. Kaotajate parimateks osutusid Mihkel Vaher 10 ning Rauno Esop ja Siim Valdlo 3 väravaga.

Serviti peatreener Kalmer Musting tunnistas, et mõlemal tiimil olid oma probleemid. «Aruküla loobus seitse minutit enne lõppu võitlusest, sest nad väsisid. Kuna tulime euromängudelt, siis meil oli keskendumisprobleeme. Tegime ka vastase väravavahist Siim Normakust kangelase, kui avapoolajal jätsime realiseerimata seitse 1-1 olukorda. Lisaks kõigele olime hädas kaitses, kuna tundsime puudust Indrek Neemest,» nentis Musting.

Aruküla juhendaja Toivo Järv nõustus Serviti lootsiga: «Meil sai lõpus hapnik otsa ning seetõttu ei suutnud me vastu võtta ratsionaalseid otsuseid. Esimesel poolajal tegutsesime hästi nii kaitses kui rünnakul, ent teisel poolajal jäime endast tugevama vastasega taaskord hätta. Serviti oli avapoolajal ka väsinud olekuga.»

Hooaja avavõidu teeninud Audentes oli kodus 34:27 (16:15) üle SK Tapast. Meeskondade jaoks oli see nädala jooksul kolmandaks omavaheliseks kohtumiseks. Karikasarjas oldi vastamisi kahel korral ning sellest duellist pääses üheväravalise paremusega edasi Tapa. Seekordses Meistriliiga mängus intriigi jagus, sest meeskonnad teenisid kahepeale neli punast ja kuus kollast kaarti ning 19 kaheminutilist karistust. Võitjate suurimateks skooritegijateks osutusid Karl Toom 14 ja Martin Grištsuk 12 väravaga. Kaotajatele tõi Martin Adamson parimana 6 tabamust ning Ailar Puhasmetsa ja Rait Ageni arvele jäi 5 väravat.

Audentese peatreener Martin Noodla rääkis, et oli raske mäng. «Toimus lahing punktide pärast ja seetõttu oli palju karistusi. Süüdistada pole kedagi, sest poistel jäid teinekord käed-jalad rumalalt vastasele ette ning karistused olidki käes. Lõpus oli meil karistuste tõttu probleeme koosseisuga, kuna varumeeste pingile oli jäänud vaid varuväravavaht. Siiski saime võidu kätte, sest olime karikamängudest teinud korrektiivid. Hoidsime oma skeemidest kinni ja avapoolajal toimis meil hästi 5-1 kaitse,» selgitas Noodla.

Tapa juhendajal Elmu Koppelmannil olid allajäämise järel põhjused väga selged. «Kaotuse põhjuseid oli kolm. Esiteks väsimus ning emotsioonid, teiseks see, et me ei suutnud vastase kahte liidrit Toomi ja Grištsuki kinni võtta ning kolmandaks mängujoonisest mitte kinnipidamine,» teatas Koppelmann.

Tabeliseis: Viljandi HC 10 (6-st mängust), Põlva Serviti 10 (6), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 8 (5), HC Viimsi/Tööriistamarket 6 (5), Aruküla SK 3 (6), Audentes SK 3 (6), SK Tapa 0 (6) punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles