Andersoni koduklubi sai Euroliigas lisaajal valusa kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Anderson.
Merike Anderson. Foto: Rando Reining

Merike Andersoni koduklubi Castors Braine oli lähedal teisele võidule korvpalli Euroliigas, kuid lisaaja lõpus libises see siiski Türgimaal käest - AGÜ Spor Kayseri võitis lõpuks 60:56. Eestlanna viibis otsustavatel minutitel platsil.

Normaalaja lõpul, kuus sekundit enne lõppu oli Braine AGÜ Sport Kayseri vastu taga 47:49, kuid kuus sekundit enne lõppu saadi rünnakul viga kätte. Kokku vaid üheksa sekundit mängus platsil viibinud Hanne Mestdagh vormistas viigiseisu, tabades vahetusest tulnuna mõlemad vabavisked. Üldse tabas Braine neljandal veerandil kõik seitse vabaviset.

Lisaajal keskpaigaks saavutas Braine eduseisu 56:51, ka Anderson oli toonud kaks punkti lisaajal, kuid visanud ka kolmese mööda. Edu polnud piisav. Lara Sanders tõi neli punkti järjest, viies Kayseri ette ning lõpus türklased vabavisetel ei eksinud, Braine läbimurretest sooritatud rasked visked aga ei tabanud. 20 sekundit enne lõppu luhtus Alina Jagupova rünnakuüritus.

Kayseri võitis lauavõitluse 43-32, korvisöödud Braine’i kasuks 10-6, pallikaotusi oli Braine’il 21, Kayseril aga koguni 27. Visketabavus Türgi klubi kasuks 38 vs 34 %, kuid silmatorkav on vahe vabavisetel: Kayseri tabas 31/24 ehk 77 %, Braine vaid 14/9 ehk 64 %.

Võitjate poolel tõi Lara Sanders 25+9 lp, Zoi Dimitrakou 16 p, Braine kasuks Alina Iagupova 16 p (tabades 18st vaid 6), Sidney Spencer lisas 11+5+2, Anastassia Logunova 10+7. Anderson kogus mänguaega alla 17 minuti, olles platsil ka terve lisaaja ning tõi 4 p+2 lp, lisaks 3 pk, 1 vl ja 4 isiklikku viga. Kahesed 3/2, kolmesed 3/0. Pluss-miinus kategoorias -9.

Nädala pärast võõrustab Castors Braine kodus Spar Citylift Gironat , kes alustas turniiri suure kaotusega võõrsil Orenburgi Nadeždale ning mängib täna kodus Krakowi Wislaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles