Klavan koostööst van Gaaliga: ta oli klubis number üks, kaks, kolm, neli ja viis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louis van Gaal (paremal) viis 2009. aastal Alkmaari Hollandi meistriks. Teiste hulgas mängis meeskonnas suurt rolli ka Ragnar Klavan.
Louis van Gaal (paremal) viis 2009. aastal Alkmaari Hollandi meistriks. Teiste hulgas mängis meeskonnas suurt rolli ka Ragnar Klavan. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa liigas seisab Eesti koondise kaptenil Ragnar Klavanil täna ees emotsionaalne mäng, kui kohtub oma endise tööandja AZ Alkmaariga. Sel puhul meenutas nüüd Augsburgi rivistusse kuuluv keskkaitsja Hollandis veedetud edukaid aastaid.

Klavani Hollandi karjäär sai alguse juba 2005. aastal, kui ta liitus Almelo Heraclesega. 2009. aastal värbas eestlase oma ridadesse aga AZ, keda juhendas maailmakuulus treener Louis van Gaal, kes täna töötab Manchester Unitedis. Klavanist sai van Gaali käe all kiiresti põhimees ning samal aastal tuli Alkmaar Hollandi meistriks.

«Väikese klubi jaoks oli van Gaal täpselt õige juhendaja. Meil polnud meeskonnas ühtegi superstaari, Van Gaal oli klubis number üks, kaks, kolm, neli ja viis. Seepärast kõik niivõrd hästi toimis. Ta tegi meie heaks kõik võimaliku ning mängisime suurepärast jalgpalli,» meenutab Klavan Augsburger Allgemeine vahendusel.

Seejärel lahkus van Gaal klubist ning liitus Müncheni Bayerniga. Järgmiste treenerite (Ronald Koeman, Dick Advocaat ja Gertjan Verbeek) ajal Klavani mänguaeg vähenes, kuni ta lõpuks 2012. aastal Augsburgiga liitus.

Kuigi Augsburg hoiab tänavu Saksamaa kõrgliigas viimast kohta ning Euroopa liigas on neil punktiarve avamata, usub Klavan, et peagi suudetakse enesekindlus taastada. «Riietusruumis olles pole näha, et oleme viimasel kohal. Klubis ei ole probleeme, pole ka ühtegi mängijat, kes end hästi ei tunneks. Meeleolu on hea. Peame lihtsalt edasi töötama ning edu tuleb tagasi. Asjad ei saa praeguse stsenaariumi järgi jätkuda,» rääkis Klavan.

«Võib-olla vajame me vaid üht või kaht head mängu ning enesekindlus tuleb tagasi. Loomulikult ei tule head mängud lihtsalt – peame selle nimel kõvasti tööd tegema ning vajame ka veidi õnne. Meil on väga tugev meeskond ning olen sada protsenti kindel, et me ei lange kõrgliigast välja. Konkurents on küll tugev, kuid ka meil on piisavalt kvaliteeti.»

Alkmaari ja Augsburgi mäng algab Eesti aja järgi kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles