Rahvaliiga meeskond võitis Tartu Bigbanki vastu ühe geimi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Bigbank meeskond.
Tartu Bigbank meeskond. Foto: Ants Liigus

Eesti meeste võrkpalli karikavõistluste kaheksandikfinaalis võitis eelmisel hooajal Credit24 Rahvaliigas triumfeerinud Neemeco meeskond Schenkeri liiga viimase võitja Bigbank Tartu vastu kolmanda geimi 27:25. Ülejäänutes olid tartlased paremad 25:16, 25:18, 25:15. 

Kohtumise parim oli 19 punktiga Lõuna-Eesti meeskonna nurgaründaja Markus Uuskari, kes lõi 27 tõstest punktiks 15 ja jäi tosinaga plussi. Temporündaja Kevin Soo lisas 14 punkti, neist koguni pooled tulid sulustamisega. Kahekohalise summaga lõpetas mängu ka Taavi Nõmmistu, kes panustas võitu kümme punkti. Neemeco resulatiivseim oli 15 punktiga Urmas Niklus, vahendab volley.ee.

Blokis oli selgelt parem Tartu meeskond, kes teenis 11 punkti, Neemeco vaid ühe. Rünnakul oli meistriliiga tiimi edu 46-36. Korraliku peo panid mõlemad klubid püsti aga servijoone taga. Tartu lõi 14 ässa, Neemeco üheksa. Enim hiilgasid Uuskari ja tänavusest hooajast Selver Tallinna Bigbank Tartu vastu vahetanud keskblokeerija Meelis Kivisild, kes mõlemad tõid pallinguga neli punkti. Detailset kohtumise statistikat saab uudistada SIIT.

Veerandfinaali pääseja selgub kahe mängu kokkuvõttes. Esmalt loetakse võitude arvu, siis punkte (3:0 ja 3:1 võit annavad võitjale kolm, 3:2 võitjale kaks ja kaotajale ühe punkti) ja kui need on ka võrdsed, selgitab edasipääseja 25 punktini mängitav kuldne geim. Meeskondade korduskohtumine toimub 28. oktoobril Tartu Ülikooli spordihoones.

Teises kaheksandikfinaalis alistas Selver Tallinn avamängus 3:0 esiliigasse kuuluva Liider/Rae valla meeskonna. Siin paaris algab kordusmatš laupäeval kell 14:00 Peetri lasteaed-põhikooli saalis.

Ülejäänud karikavõistlustel osalejad pääsesid loosi tahtel otse veerandfinaali. Meeste tiitlikaitsja Pärnu Võrkpalliklubi jääb oma vastast ootama Selveri ja Liider/Rae valla duellist. TTÜ meeskond kohtub veerandfinaalis kas Bigbank Tartu või Neemecoga. Pärnu tabelipoolel kohtuvad teises veerandfinaalis Järvamaa Võrkpalliklubi ja esiliiga võistkond Võrkpalliklubi Täht. Neljas poolfinalist selgub samuti meistri- ja esiliiga duellist, kus kohtuvad Rakvere Võrkpalliklubi ja TTÜ/Kiili. Karikavõitjad selguvad 26. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles