Video: Kiievi Dinamo fännid peksid tribüünil mustanahalisi pealtvaatajaid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi Dinamo fännid ründamas mustanahalist pealtvaatajat.
Kiievi Dinamo fännid ründamas mustanahalist pealtvaatajat. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liiga teisipäevases Kiievi Dinamo ja Londoni Chelsea vahelises kohtumise leidis aset inetu vahejuhtum, kui Dinamo fännid tungisid tribüünil kallale neljale mustanahalisele fännile.

Asja on asunud uurima ka Euroopa Jalgpalli Liit UEFA. Videolt on näha, et Dinamo fännid asuvad mustanahalisi mehi ründama pärast seda, kui nad märkavad meeste kohalolekut areenil, kirjutab Sportsmail.

«Tavaliselt me ei avalda sellistest sündmustest videopilti, kuid seekordne juhtum oli niivõrd tõsine ja seetõttu otsustasime seda meediaga jagada,» rääkis organisatsiooni «Jalgpall rassisimi vastu» tegevdirektor Piara Powar.

Sel aastal on Dinamo juba saanud fännide rassistliku käitumise tõttu umbes 15 000 euro suuruse trahvi. Dinamo fännide rassistlik käitumine jäi ametnikele silma Euroopa liiga kohtumises Evertoni vastu.

Praeguse juhtumiga asub UEFA eetikakomisjon tegelema 27. oktoobril.

Dinamo ja Chelsea kohtumine lõppes Kiievis 0:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles