Jalgpalli otsepilt: raskes seisus Tammeka kaotas kodus dramaatiliselt Sillamäele

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 34. vooru avasid täna Tartus Tamme staadionil peetud kohtumises kohalik Tammeka ja Sillamäe Kalev, 4:1 võidu teenisid külalised.

Enne tänast eelviimasel tabelireal olnud Tammeka jäi kodus kaotusseisu 13. minutil, kui värava lõi Kõrõlo Silitš. 40. minutil suutis Tartu viigistada, kui Tristan Koskari hea söödu realiseeris Kristjan Tiirik. Kodumeeskonna kurvastuseks lasti aga Silitšil veel poolaja viimasel üleajaminutil teine värav ära lüüa ja nii mindi puhkama külaliste 2:1 eduseisul.

Teise poolaja alguses tuli Tammeka väljakule väikese segadusega, sest ootamatult oli punase kaardi saanud tartlaste väravavaht Karli Kütt, mistõttu Tartu meeskond jäi terveks teiseks poolajaks ühe mehega vähemusse. Tammeka pidas vastu 85. minutini, kui Sillamäe 3:1 eduseisu vormistas Deniss Tjapkin, 88. minutil realiseeris veel penalti Andrei Sidorenkov ning seisuga 4:1 võitiski kohtumise Sillamäe.

Tänase mängu järel on Tartu esindusmeeskond endiselt 22 punktiga eelviimasel real, viimast kohta hoiab 21 punktiga Viljandi JK Tulevik, tartlastele eelneb 24 silmaga Paide Linnameeskond. Sillamäel on nüüd kirjas 53 punkti ja sellega ollakse viiendal kohal.

Mäng on järelvaadatav!

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tartu Tammeka – Sillamäe Kalev

Reedel 23. oktoobril kell 19.00 Tartus Tamme staadionil

Tammeka sai eelmises voorus võõrsil Paide Linnameeskonna vastu valusa hoobi, kui otsesele rivaalile kaotati koguni 0:4. Tulemus ei peegelda küll päris täpselt jõudude vahekorda, sest viimase poole tunni jooksul võttis Tammeka kaotusseisu jäänuna riske ja Paide sai seetõttu realiseerida kaks vasturünnakutel teenitud penaltit.

Küll aga on tartlaste ees nüüd raske ülesanne, sest Paide tõusis neist liigatabelis mööda ja kolm vooru enne hooaja lõppu on tartlased eelviimasel real, mis viiks üleminekumängudele. Samas on Viljandi Tulevik neist vaid punkti kaugusel, tartlaste viimased vastased aga lähikonkurentide omast selgelt suurema kaliibriga.

Siiski on ka seitsmes-kaheksas koht Tammekal vaid vastavalt kolme ja kahe punkti kaugusel. Reedese vastase Sillamäe vastu on mängutulemust võimatu prognoosida, kuna viimase nädala jooksul on sadamalinlased pakkunud äärmiselt vastakaid esitusi. Eelmises liigavoorus saadi avapoolaja kohutava kaitsemängu tulemusena 0:4 lüüa Nõmme Kaljult, kõigest mõni päev hiljem kukutati aga kaheksandikfinaalis tulemusega 1:0 karikasarjast Tallinna Levadia.

Tabelis viiendal real oleva Sillamäe võimalused neljandat kohta püüda on kõigest matemaatilisemad ja nii keskendutakse ilmselt kahe punkti kaugusel luurava Narva Transi selja taga hoidmisele. Vaadates, et Sillamäe kolm viimast vastast tulevad tabeli tagumisest nelikust, on see ka igati reaalne ülesanne.

Sel hooajal on Tammeka ja Sillamäe omavaheline vaekauss kaldunud selgelt idavirulaste poole, sest avamängu võitis Kalev mai alguses 4:0, teise nädal hiljem 5:0 ja kolmanda juuli lõpus samuti kindlalt 4:1. Kollaste kaartide tõttu ei saa Sillamäed seekord aidata leedulasest kaitsja Marius Cinikas ja sel hooajal juba 17 väravat löönud Jaroslav Kvassov.

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Eelviimane kodumäng, kus ootame kõiki Tammeka klubi noori ja vanu mängule. Meie poolt on kõik mängijad rivis ja meeskond mänguks valmis.»

Tammeka väravavaht Karli Kütt: «Loodame, et Sillamäel on veel karikamäng Levadiaga jalgades. Peaksime olema värskemad ja läheme võitlema Premium Liigasse püsimajäämise nimel.»

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Mäng Tammeka vastu tuleb väga raske, kuna mängisime nädala sees karikavõistlustel. Tabeli lõpus on praegusel hetkel iga stsenaarium võimalik ja seoses sellega kerget mängu ei tule. Peame selleks valmis olema ning andma ennast sada protsenti võidu saavutamiseks.»

Sillamäe kaitsja-poolkaitsja Denis Tjapkin: «Hooaja lõpuni pole palju jäänud, aga kohad ei ole veel kellelegi garanteeritud ning iga mäng on vaja mängida kuni lõpuvileni, mida me Tartus ka teha kavatseme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles