Võimalik vaid Eestis: Tammeka väravavaht sai punasest kaardist teada alles väljakule naastes

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka meeskond suvises mängus Nõmme Kalju vastu; väravavaht Karli Kütt paremal.
Tammeka meeskond suvises mängus Nõmme Kalju vastu; väravavaht Karli Kütt paremal. Foto: Kristjan Teedema

Eesti jalgpalli meistriliiga 34. vooru avasid dramaatilise mänguga Tartu Tammeka ja Sillamäe Kalev. Kohtumise kõige enam kõneainet pakkunud intsidendiks oli tartlaste väravavahi Karli Küti punane kaart, mis meeskonnale teisel poolajal naastes suure üllatusena tuli.

Tammeka jäi kodus avapoolajal kaotusseisu, kuid 40. minutil viigistas Tartu meeskonna raudvara Kristjan Tiirik. Tabelisse hädasti punkte vajanud Tammeka ei saanud aga puhkama minna viigiseisul, sest viimasel üleajaminutil skooris taas Kõrõlo Silitš ning Sillamäe asus 2:1 juhtima.

Napilt enne avapoolaja lõppu löödud väravaga ei olnud põrmugi rahul Tartu tiimi väravasuul seisnud Karli Kütt, kelle hinnangul oleks äärekohtunik Maikel Mikson pidanud vilistama suluseisu. Kütt saatis abikohtuniku suunas ebatsensuurseid väljendeid, mis tema hinnangul polnud mõeldud kohtuniku kõrvadele, vaid öeldud omaette. Mikson omakorda väitis, et Küti märkus oli otseselt temale suunatud ning abikohtunik andis sellest koheselt ka peakohtunik Mart Martinile märku.

Selleks hetkeks, kui peakohtunik jõudis Miksoni juurde, olukorra kirjelduse ära kuulas ning Kütile punast kaarti tahtis näidata, oli tartlaste väravavaht aga juba siirdunud meeskonna riietusruumi. Kuna kohtunikud tavaliselt sellisel hetkel meeskondi ei sega, siirdusid vilemehed oma nõupidamiskohta ja teavitasid Kütti punasest kaardist ja eemaldamisest kohe, kui Tammeka meeskond riietusruumist väljus.

Karistus tuli üllatusena nii Kütile endale, peatreener Indrek Koserile kui ka kiirelt Tammeka puurisuule saadetud teisele väravavahile Karl Johan Pechterile. 85. minutini püsis tablool Sillamäe 2:1 edu, viimastel minutitel lõid aga Pechteri selja taha palli nii Deniss Tjapkin kui ka penalti realiseerinud Andrei Sidorenkov - nii võitsid külalised mängu seisuga 4:1.

Tammeka ainukese värava löönud Tiirik oli pärast mängu Küti käitumises pettunud. «Vastutustundetu käitumine väravavahi poolt - et niimoodi minna ja kohtunikule öelda ja võtta punane kaart... Põhimõtteliselt kinkis sellega juba pool võitu ära, sest Sillamäe juhtis 2:1 ja meie olime ühe mehega vähemuses,,» rääkis Tiirik Postimehele antud videointervjuus.

Tartu meeskond on tänase raske mängu järel endiselt 22 punktiga eelviimasel kohal ja see tähendaks üleminekumänge. Liigahooaja lõpuni jääb kaks vooru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles