Täna finaalis vehelnud Kuusk homme Eesti nelikusse ei kuulu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Kuusk (vasakul)
Kristina Kuusk (vasakul) Foto: SCANPIX

Kristina Kuusk tegi Legnanos toimunud epeevehklemise MK-etapil suurepärase individuaalturniiri ning pääses finaali, kus jäi kõige napimalt 14:15 alla hiinlannale Yiwen Sunile. Vaatamata elu ühele paremale võistlusele ei kuulu Kuusk homsel võistkonnavõistlusel Eesti nelikusse.

«Loomulikult olen oma võistlusega rahul. Mis siin rääkida. Pean tunnistama, et tegelikult möödus päev raskelt ning ükski võit ei tulnud lihtsalt. Ometi suutsin end pea alati lõpuks kokku võtta ja võita,» rääkis Kuusk. «Samas, teine koht on ikka teine koht. Ma ei tunne end praegu erilise võitjana. Eriti valus on see, et kaotus tuli niivõrd napilt. See viimane torge oli puhas õnne küsimus ning tegelikult tegin otsustaval hetkel väikse eksimuse. Esimene emotsioon pärast võistlust tekitas ikka pigem trotsi.»

Kui Kuusele sai esitatud küsimus, kas tänane tulemus avas tee ka homme toimuvale naiskonnavõistlusele, siis kõlas vastuseks: «Seda peate peatreenerilt küsima. Las tema vastab sellele.»

Koondise juhendaja Kaido Kaaberma tunnistas, et nelik pandi paika juba nädala alguses ning viimasel hetkel ta seda muutma ei hakka. «Homme Kristina Kuusk ei võistle. Eesti nelikus on Erika Kirpu, Julia Beljajeva, Irina Embrich ja Katrina Lehis,» ütles Kaaberma. Lisaks Kuusele tegi nn koondisevälistest naistest suurepärase tulemuse ka Nelli Paju, kes jõudis veerandfinaali. «Paju tulemus kindlasti üllatas mind. Ta tegi ju oma elu parima turniiri. Paju tõestas, et on maailmaklassi vehkleja. Kuusk nii suurt üllatust ei pakkunud, kuna ta on varemgi kolme hulgas olnud.»

Eesti koondisesse kuuluvad alati kaks kõrgema edetabelikohaga sportlast (seekord Erika Kirpu ja Katrina Lehis) ning kaks sportlast valib sinna peatreener. Seekord otsustas Kaaberma Embrichi ja Beljajeva kasuks. Tuleb märkida, et naiskonna vaimse liidri Embrichi tool pole pea kunagi kõikunud ning tegelik valik käis selle üle, kas kaasata Beljajeva asemel Kuusk või mitte.

«Mingit uut olukorda tänane võistlus minu jaoks ei tekitanud. Teadsime juba enne, et meil on kuus väga head vehklejat ja kõik ei mahu koondisesse. Eelmisel hooajal ei suutnud Kuusk end maksma panna ning valisime tema asemel koondisesse Lehise. Asi on lihtne – nelikusse kuuluvad parimad.»

Novembris toimuval Nanjingi MK-etapil saab Kuusk taas oma võimaluse ka võistkonnavõistlusel, kuna lunastab koha naiskonda edetabeli asemel. «Aastad pole vennad. Üks kord on üks peal, teine kord teine. Kuusk tõestas, et väärib kohta koondises ja saab novembris end ka näidata.»

Homse võistluse eel oli Kaaberma positiivselt meelestatud. «Minu teada on kõik naised terved. Tänane võistlus näitas, et ettevalmistus on korda läinud ja nüüd tuleb vorm tulemuseks realiseerida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles