Honda tahaks Red Bullile mootoreid anda, kuid McLaren ei luba

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McLareni juhatuse esimees Ron Dennis (paremal) ja Honda tegevjuht Takahiro Hachigo.
McLareni juhatuse esimees Ron Dennis (paremal) ja Honda tegevjuht Takahiro Hachigo. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja juhi Bernie Ecclestone’i väitel oli õhus võimalus, et jätkuvalt mootoritarnijat otsiv Red Bulli võistkond saab uueks hooajaks Honda jõuallikad, kuid tänavu Honda mootoreid kasutava McLareni tiimi juht Ron Dennis pani sellele plaanile käe ette.

Renault’ teenetest loobunud Red Bull, kellele ütlesid ära ka Ferrari ja Mercedes, pöördus seejärel Honda poole. «Praegu tundub, et Honda annaks hea meelega Red Bullile mootorid, kuid härra Dennis arvab, et nad ei peaks seda tegema,» lausus Ecclestone sel nädalavahetusel Austini ringrajal toimuva USA GP ajal ajakirjanikele, vahendab Autosport. «Kui Honda vormel-1 sarjaga taasliitus, ütles FIA neile alguses, et nad peavad jõuallikaid tarnima vähemalt kolmele võistkonnale. Honda vastas aga, et nad pole uue tootjana võimelised seda tegema,» lisas Ecclestone.

Seega sõlmis Honda tema sõnul FIAga kokkuleppe, et annab esimesel aastal mootoreid ühele võistkonnale, teisel kahele ja kolmandal kolmele. «Aga mingil moel suutsid nad Roniga sõlmida kokkuleppe, et tal on ses asjas vetoõigus. Ja Ron ei taha Red Bulli, sest peab neid konkurentideks. Samas pole mul aimu, kas tema vetoõigus lõppkokkuvõttes üldse kehtib,» tutvustas Ecclestone olukorda.

Ajakirjanikud pärisid seepeale, kuidas selline vetovõimalus Honda ja FIA kokkuleppe valguses üldse teoks võis saada. «Kui aus olla, siis ma arvan, et Ron ei teadnud teisest kokkuleppest midagi,» vastas Ecclestone. «Ma ei süüdista kedagi – lubasin teile faktidest rääkida ja faktid ongi sellised. Red Bull võiks saada Honda mootorid, kui Honda sellega nõus on, aga ilmselt nad ei ole, sest nad ei taha Roniga tülli minna,» selgitas vormel-1 sarja juht.

Vastuseks iroonilisele küsimusele, kas Renault’ mootorite hülgamine ja Honda jõuallikatele üle minek ei võrduks vihma käest räästa alla astumisega, arvas Ecclestone: «Hetkel tõesti, aga me ju ei tea, millise mootori Honda uueks hooajaks valmis saab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles