Helsinki Horse Show viimasel päeval eestlastele kaksikvõit, Klettenberg auhinnalistel kohtadel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Karma hobusel Hangstone JT Z
Oliver Karma hobusel Hangstone JT Z Foto: Külli Tedre

Lõppenud Helsinki International Porsche Horse Show lõpetasid edukalt Oliver Karma ja Kullo Kender, kes tõid pühapäevastest rahvusliku klassi finaalsõidust koju kaksikvõidu. Rahvusvahelistest sõitudest naasis Gunnar Klettenberg koju auhinnaliste kohtadega.

Laupäev oli Helsinki Horse Show eestlaste jaoks pigem rahulik. Stardis oli ainsana Gunnar Klettenberg (Ruila Tall).  Jokkeriga  140cm kõrguses parkuuris hüppasid Klettenberg ja Bettebalia ennast puhta sõiduga auhinnalisele kaheksandale kohale. Hilisõhtuse 150cm parkuuri  läbisid Klettenberg ja Traffic nelja karistuspunktiga. Selles sõidus tegi puhta soorituse 12 võistluspaari ja võit läks seekord hollandlasele, Jur Vrielingule hobusel Arezzo VDL.

Eelmistel päevadel rahvuslikes klassides startinud Eesti noored sportlased kvalifitseerusid kõik pühapäevastesse finaalsõitudesse, kus pandi võistlustele ilus punkt. Pühapäeva hommikul peetud rahvusliku avatu klassi finaalsõidus saavutasid Oliver Karma (Ruila Tall) ja Hangstone JT Z esikoha, teisele kohale tulid Kullo Kender (Tartumaa RSK) ja Astrid L. Finaalparkuur oli 140cm kõrge ja Karma oli ainus, kes suutis raja läbida puhtalt. Kenderi tulemuseks neli karistuspunkti, kuid kiire aeg tagas kindla teise koha.

Juuniorite klassis, kus takistuste kõrguseks finaalis oli 130cm, lõpetas parima eestlasena neljandal kohal My Relander oma ponil Blackwoodland Rock. Ka juuniorite raja suutis puhtalt läbida vaid üks ratsanik.

Pühapäeva hommikuses 140cm puhtus-kiirusele peetud sõidus olid Gunnar Klettenberg ning Bettebalia puhta sooritusega auhinnalisel seitsmendal kohal. Sõidu võitis noor šveitslane Martin Fuchs hobusel Uzo van het Hobos Z.

Võistluste kulminatsiooniks oli 160 sentimeetrine Longinesi maailmakarika etapp. Ümberhüpetele pääsenud 13 võistlupaari seas võttis võidu Šveitsi takistussõitja Romain Duguet hobusega Quorida de Treho.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles