Mercedes plaanib Hamiltoni liigse agressiivsuse eest noomida

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (paremal) ja Nico Rosberg.
Lewis Hamilton (paremal) ja Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 võistkonna juht Toto Wolff kinnitas, et kutsub sõitjad Lewis Hamiltoni ja Nico Rosbergi koosolekule, kus räägitakse suud puhtaks nädalavahetusel peetud USA etapi avakurvis toimunu osas.

Austini etapiga kolmanda MM-tiitli kindlustanud Hamilton möödus parimalt kohalt startinud Rosbergist esimeses kurvis, surudes selle käigus sakslase turvaalale. Rosberg langes viiendaks, jõudis sealt sõidu lõpuks liidrikohale, kuid tegi seitse ringi enne ruudulippu ise sõiduvea ja kinkis sellega etapivõidu Hamiltonile. Wolff asus sakslast kaitsma.

«Kunagi ei maksa oodata, et asjad niisama maha rahuneksid. See polnud lihtne ka esimesel korral, kuid meil on juba olukorraga tegelemiseks kogemused olemas,» viitas Wolff mullu Belgia etapil aset leidnud kokkupõrkele, kus jäi süüdlaseks Rosberg. «Nicol on minu meelest põhjust avakurvis juhtunu pärast pahane olla. Tegu oli liiga tõsise kontaktiga ning me peame sellest rääkima,» vahendab The Guardian Wolffi sõnu.

«Nico tegi vea, mis maksis talle etapivõidu. Paari päeva jooksul peame maha istuma ja juhtunust rääkima, sest me ei taha, et sellest mingi suurem tüli areneks. Ma ei taha Lewise saavutust kuidagi pisendada, sest ta väärib tiitlit. Aga ilmselgelt tuleb see asi läbi arutada,» lisas Wolff.

Hamilton kinnitas, et ei teinud midagi valesti. «Pärast sõitu räägitakse alati igasuguseid asju, aga ma ei teeks iialgi oma tiimikaaslase vastu meelega midagi sellist,» sõnas britt. «Väljastpoolt startides on alati pidamine parem, nii ka seekord Nico puhul. Aga ma olin temast eespool, seega oli sõidujoon minu valida. Läksime kurvi, hakkasin sisse keerama, aga auto oli alajuhitav ja libisesin talle sisse. Kokkupõrge oli, aga ma ei leia, et oleksin liialt agressiivselt tegutsenud. Igaühel on muidugi õigus oma arvamusele, aga samas pole sellel suurt tähtsust, sest ma võitsin etapi ja tunne on päris hea,» lisas Hamilton enesekindlalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles