Käsipalliliiga teise ringi avavoorus kohtuvad Serviti ja Viljandi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall
Käsipall Foto: Marko Saarm

Käsipalli Eesti meeste Meistriliiga teise ringi esimeses voorus kohtuvad Audentes SK ja Aruküla SK, Põlva Serviti ja Viljandi HC ning SK Tapa ja HC Viimsi/Tööriistamarket. Mänguvaba on HC Kehra/Horizon Pulp&Paper. Serviti ja Viljandi vahelisest duellist teeb otseülekande Postimees.ee.

27.10 kell 19.15 Kristiine Sport

Audentes SK - Aruküla SK

Omavaheline mäng 1. ringis: 33:33

Audentes sai eelmises voorus kodus 34:27 jagu Tapa meeskonnast, Aruküla pidi aga samuti omal väljakul tunnistama Serviti 40:25 paremust.

Audentes ja Aruküla tegid avaringis 33:33 viigi, seejuures viskasid Karl Toom ja Martin Grištsuk õpilasmeeskonna kasuks kahepeale kokku 29 väravat. «Nemad ongi meie liidrid,» ei varjanud Audentese peatreener Martin Noodla. «Kui nad nüüd kinni võetakse, siis peame kavalalt tegutsema. Selleks tuleb meil tekitada ala, kus rünnata värava suunas ja mitte rabistada. Kui kaks meest neutraliseeritakse, jääbki teistel rohkem ruumi pall kuuemeetri joonele viia. Viskama peavad muidugi kõik mängijad ning ka liidrid musta tööd tegema. Arukülal on kogemusi küllaga ja selle pealt nad avaringis viigi kätte saidki. Roman Glinkin viskas meile lihtsaid kavalaid väravaid ning peame kõigest sellest õppima. Vaatamata suurele koormusele lähme ikkagi välja punktide peale.»

Aruküla juhendaja Toivo Järve hinnangul on meeskonnal arenguruumi küllaga. «Eelmises omavahelises mängus jäime hätta vastase kahe liidriga, kellest võivad sirguda suurepärased käsipallurid,» tõdes Järv. «Me ei suutnud nende lihtsatele liikumistele vastu minna, ega viskeid blokeerida. Samuti pommitasid nad kaugelt ning meie väravavaht polnud parimal tasemel. Nüüd tuleb meil vastase rünnak lõhkuda ja tempo kiireks ajada, et selle pealt lihtsaid väravaid teenida. Avaringis ei toiminud meil ka koostöö veel kõige paremini ning ootan nüüdki võrdsete heitlust.»

28.10 kell 19.00 Mesikäpa Hall

Põlva Serviti - Viljandi HC

Omavaheline mäng 1. ringis: 28:29

Tiitlikaitsja Serviti alistas eelmises voorus vastase väljakul Aruküla meeskonna 40:25, Viljandi oli aga mänguvaba.

Serviti kohtub päev enne matši Viljandiga karikavõistluste teise ringi korduskohtumises võõrsil Viimsi/Tööriistamarketiga, keda avamängus võideti üheksa väravaga. «Kuna karikavõistlustel sõltub edasipääs kahest matšist, siis see on praegu meie jaoks prioriteediks,» tunnistas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Siiski on ka vastasseis Viljandiga oluline, sest mängime kodus ja tahame võtta avaringis saadud üheväravalise kaotuse eest revanši. Meil on aga jätkuvalt probleeme koosseisuga, sest erinevad hädad kimbutavad Carl-Eric Uibot, Indrek Neemet, Kristjan Muugat ja Hendrik Varulit. Seega on meil mured eeskätt kaitsega ning oodata võib teistsugust mängu, kui esimeses ringis.»

Viljandil on olnud sügisel tihe mängugraafik, kuid eelmisel nädalal peeti vaid üks kohtumine karikasarjas Oskariga. «Kerge väsimus ikka kimbutab, kuid Oskari vastu andsime kuuele põhimehele puhkust,» teatas Viljandi juhendaja Marko Koks. «Serviti mängib kaks päeva järjest ja peame selle enda kasuks pöörama. Meie trumbiks võiks olla värskus, kuid kuna tegelesime nädal aega üldfüüsilise ettevalmistusega, siis alles väljakul näeme, kuidas oleme sellest taastunud. Kindlasti peame ka mängutempo üleval hoidma.»

29.10 kell 19.00 Tapa Spordikeskus

SK Tapa - HC Viimsi/Tööriistamarket

Omavaheline mäng 1. ringis: 23:32

Tapa kaotas eelmises voorus võõrsil Audentesele 27:34 ning Viimsi/Tööriistamarket jäi kodus 26:37 alla Kehra/Horizon Pulp&Paperile.

Tapa pole punktiarvet veel avanud, Viimsi/Tööriistamarket on aga kuuest mängust kogunud kuus punkti. Vaatamata sellele, et meeskonnad on erinevates tabelipooltes, püsis avaringis omavahelises kohtumises seis esimesel pooltunnil võrdne ja puhkama mindi Viimsi/Tööriistamarketi kolmeväravalises eduseisus. Teisel poolajal suurendasid võõrustajad vahet ning võtsid 32:23 võidu. «Kuigi psühholoogiliselt oleks hea seisu võrdsena hoida, lähme siiski oma mängu mängima,­» lausus Tapa peatreener Elmu Koppelmann. «Avaringi

kohtumises oli esimene poolaeg tasavägine ja proovime oma mängu seegi kord samamoodi üles ehitada. Viimsil on võimekas koosseis ning kui nad tõsiselt tegutsevad, siis saab meil raske olema, kuid oma joonisest kinni hoides võib nendega ka võrdselt mängida. Lisaks sellele tasub välja tuua Viimsi tagaliini viskevõimsuse.»

Viimsi/Tööriistamarket on paberil Tapast üle, kuid seda tuleb väljakul tõestada. «Praktikas ei pruugi kõik nii lihtne olla,» tõdes Viimsi klubi juhendaja Ain Pinnonen. «Kaitse tuleb korda saada ja selleks peab meestes esile kerkima tahtejõud, et olukordades vastasele vastu minna või kaaslast aidata. Pallimängudes loeb meeskonnatöö. See pole kergejõustik, kus pingutad üksi ja pääsed veel ka ajakirja. Loodetavasti suudame karikamängus Serviti vastu vigastusi vältida ning Tapaga kohtumiseks ennast maksimaalselt kokku võtta.»

Tabeliseis: HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 10 (6-st mängust), Põlva Serviti 10 (6), Viljandi HC 10 (6), HC Viimsi/Tööriistamarket 6 (6), Aruküla SK 3 (6), Audentes SK 3 (6), SK Tapa 0 (6) punkti.

Väravaküttide edetabeli tipp: Martin Grištsuk (Audentes SK) 56, Ott Varik (Viljandi HC) 50, Martin Adamson (SK Tapa) 43, Karl Toom (Audentes SK) 43, Mihkel Vaher (Aruküla SK) 39, Andreas Rikken (Põlva Serviti) 38, Marko Slastinovski (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 35, Henri Sillaste (Põlva Serviti) 33, Kaspar Lees (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 31, Siim Pinnonen (HC Viimsi/Tööriistamarket) 31 tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles