Norra tõusev rallitäht avalikustas kallima võitluse surmahaigusega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Mikkelsen ja Margrethe Meiner.
Andreas Mikkelsen ja Margrethe Meiner. Foto: Facebook / Andreas Mikkelsen

Volkswageni rallitiimi sõitja Andreas Mikkelsen tähistas lõppenud nädalavahetusel Kataloonias elu esimest MM-ralli võitu. Pärast võidukihutamist avaldas Mikkelsen aga, et on viimaste aastate jooksul olnud toeks märksa tähtsamale võitlusele – tema kallim Margrethe Meiner peab juba seitsmendat aastat heitlust leukeemiaga.

26-aastane Mikkelsen ja 22-aastane Meiner on koos olnud neli aastat ning tegu oli esimese korraga, kui Mikkelsen kallima haigusest avalikkuse ees pikemalt rääkis. Meiner on leukeemiaga silmitsi seisnud juba seitse aastat. «Sellal kui mina võitlesin Argentinas MM-punktide eest, võitles tema elu eest. Haigus paneb sind asjadele hoopis teisiti vaatama,» meenutas Mikkelsen Norra telekanalile TV2 antud intervjuus.

«Andreas on mind rasketel hetkedel toetanud ja on suurepärane, et saan nüüd siin koos temaga rõõmustada,» lausus Meiner omalt poolt Verdens Gangile. Ajal, kui Mikkelsen kevadel Argentinas kihutas, tehti Meinerile luuüdi siirdamine. «Tarvitasin kuus aastat ravimeid, aga neist polnud enam abi. Seega otsustasid arstid, et vajan siirdamist, sest muid võimalusi enam polnud. Nüüd olen sajaprotsendiliselt terve,» kirjutas Meiner kevadel oma blogis.

Augustis täpsustas ta, et tal on häid päevi, kuid samas ka selliseid, kus ta tahaks vaid nutta. «Vahel tulevad pähe mõtted, mis oleks juhtunud, kui kõik ei oleks hästi läinud. Seegi on võimalik. Kuid kas ma olen surmasuust pääsenud? Võib nii öelda küll,» lausu Meiner VG-le.

Foto: Facebook / Andreas Mikkelsen
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles