Kohilas sõideti moto- ja kestvuskrossi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapakross 2015.
Kapakross 2015. Foto: Motostart Photography

Hoolimata sellest, et tänavused motokrossi tiitlivõistlused on lõppenud, peetakse üle Eesti veel ikka motokrosse, et huvilised sõita ja võistelda saaks. Nii sõideti Kohila lähistel Männimäe krossirajal juba väikseks traditsiooniks saanud Kapakross, kus startisid mitmed Eesti tippsõitjad.

Väiksemad klassid sõitsid krossirajal kaks võistlussõitu, kuid suured soolod ning mitmerattalised sõitsid ühe tunni pikkused kestvussõidud.

Kõige kiiremas soolode Open klassis võttis peale sõidetud tundi võidu aktiivse motokrossi enduro vastu vahetanud Toomas Triisa (Husqvarna, RedMoto Racing), kellele järgnesid Heido Havam (Honda, HRC Eesti Racing Team) ja Don Eric Laane (KTM, RedMoto Racing Team). Harrastajate, keda käis rajal 39, parim oli Mihkel Reino (Kawasaki, Kose AMK), teiseks sõitis end Sten Salujõe ja kolmandaks Rait Viiart (mõlemad KTM).

Quadidel võidutses kindlalt Olari Saarme (Yamaha, Motobox Racing Team) Marek Soosaare (Yamaha, Pärnu MC) ja Ahti Koort'i (Yamaha, Tartu Motokrossiklubi) ees, ATV-del oli aga parim Tanel Veerpalu (Can-Am, Motobox Racing Team), kellele järgnesid Taavi Niinemets (Kawasaki) ja Ott Reinaas (Kawasaki, Kose Motospordi Klubi). Nelja rattalistega koos sõitnud kümne külgkorvi paari hulgas olid parimad Joosep Hansar ja Villem Saarna (KTM, Kohila Sidecar Cross Team), kellele järgnesid Teet Eiver ja Rene Reinu ning vennad Sverre ja Alar Lamp (AYR-KTM, Saku MK).

Meico Vettik (KTM) näitas kõigile, et tänavune Eesti meistritiitel läks õigele noorele mehele, kui ta võitis mõlemad 85cc klassi sõidud, teine oli kummaski Kairo Katkosilt (KTM, Kose AMK) ning kahe sõidu tulemusena sai kolmanda koha sõidud neljanda ja kolmandana lõpetanud Kevin Sleng (KTM) samuti Kose AMKst.

Klassis 65cc võitis esimese sõidu Tristan Uiga (KTM, Motoextreme) Sander Kristjan Saadi (KTM) ja Kennert Nurja (Husqvarna, AYR Racing Team) ees, teises sõidus oli aga parim Saadi, kellele järgnesid Uiga ja Nurja. Tänu esikohale oli Saadi parim ka kokkuvõttes, teine oli Uiga ja kolmas Nurja.

50cc klassis võidutses kahe sõidu kokkuvõttes Hannes Hanimägi (KTM, Sõmerpalu MK), kes oli avasõidus Robin Randoja (KTM, KTM Racing Team) järel teine, kuid viimases mainitud konkurendi ees esimene. Kahe sõidu kokkuvõttes sai Hanimägi ja Randoja järel kolmanda koha kummaski sõidus samal kohal lõpetanud Kevin Nõgesmaa (KTM, Viljandi VMK).

Mini MX klassis ei leidunud vastast Marko Lepikule (Bucci Moto, MRC MK), kes oli parim mõlemas sõidus. Teise koha sai kahe sõidu kokkuvõttes Sasha Võsa (Pitpro, Viljandi VMK), kes oli avasõidus viies, kuid viimases teine. Nii sõitudes kui ka kokku oli kolmas Romet Ahi (Pitpro, MRC MK), sooloklasside ainus kaunima soo esindaja Kristel Raba (Pitpro, Viljandi VMK) oli nii sõitudes kui ka kokku neljas.

Laste ATV-de klassis sõitsid end esikolmikusse aga mõlemas sõidus Mihkel Salujõe (Honda, MK K&K), Tanel Põdra (Apex, Pärnu MC) ja Rasmus Sõna (Yamaha, Äksi MK).

Sellega ei ole veel motokrossidega selleks hooajaks kõik, sest juba eeloleval laupäeval 31. oktoobril sõidetakse Jõgeva lähistel Linnamäe krossirajal traditsiooniline «Supikross».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles