Ogier: lõpukatsel tehtud avarii oli tingitud oma lollusest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: SCANPIX

Hispaania MM-rallit 50-sekundilise eduga juhtinud, kuid viimasel kiiruskatsel teepiirdesse sõitnud ja katkestanud Sebastien Ogier tunnistas, et avarii põhjuseks oli tema enda rumalus.

Prantslane parandas Duesaiguesi katse esimese läbimise järel kiiruslegendi, uskudes, et ühte kurvi on võimalik veel kiiremingi võtta, kuid tegi sellega vea. Ogieri eesmärgiks oli viimasel katsel jagatavatest lisapunktidest maksimumi võtmine ja «enda lõbustamine», sest tänavuse MM-tiitli on ta juba kindlustanud.

«Tundus, et kurvist saab väljuda kiiremini. Aga selgus, et siseneda ei saa. Ma ei kaldunud palju välja, ehk kümnekonna sentimeetri jagu. Auto libises küljega vastu barjääri, aga siis jäi ette tugipost, mis rebis ratta alt. Oligi mäng läbi,» kirjeldas Ogier juhtunut väljaandele Autosport.

«Ei olnud kõige põnevam ralli, ma kontrollisin alates laupäeva lõunast tempot ja nii tahtsin viimasel katsel natuke lõbutseda. See oli loll viga. Mängisin ja kaotasin, õnneks jäime Julieniga (kaardilugeja Ingrassia – toim) mõlemad terveks. Samuti ei läinud mu eksimus tiimile üleliia palju maksma,» sõnas Ogier.

Ralli võitis tema meeskonnakaaslane Andreas Mikkelsen, kes tõusis poodiumi kõrgeimale astmele esmakordselt. Mikkelsen sai võidust seejuures teada alles pärast katse lõppu ralliraadiole intervjuud andes. Norralane edestas vaid kolme sekundiga tiimikaaslast Jari-Matti Latvalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles