Rio olümpia valikturniiri soovib korraldada kümme riiki

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: SCANPIX

Maailma korvpalliliitudel on veel kaks nädalat aega, et esitada soov korraldada Rio de Janeiro 2016. aasta olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiri. Hetkeseisuga on avalduse esitanud kümme riiki.

Tuleval suvel peetakse kolm OM-kvalifikatsiooniturniiri, igas grupis osaleb kuus koondist. Riosse pääseb igast grupist vaid võitja. See võib olla ka põhjus, miks näiteks Venemaa loobus kandidatuurist, kuna turniiri korraldamine maksab umbes neli miljonit eurot, aga konkurents on tihe.

Kümme soovi registreerinud riiki on Tšehhi, Saksamaa, Kreeka, Iraan, Iisrael, Itaalia, Mehhiko, Filipiinid, Serbia ja Türgi. Kvalifikatsiooniturniir peetakse äsjase EMi alagrupiturniirile sarnaselt kuue päeva jooksul ajavahemikus 4.-10. juulini. Võitja tagab koha Rio olümpiaturniirile, mis toimub 6.-21. augustil 2016.

Olümpia kvalifikatsiooniturniiri koht on käes Angoolal, Kanadal, Tšehhil, Prantsusmaal, Kreekal, Iraanil, Itaalial, Jaapanil, Mehhikol, Uus-Meremaal, Filipiinidel, Puerto Ricol, Senegalil, Serbial ja Tuneesial. Seda nimekirja täiendatakse veel kolme riigiga sõltuvalt sellest, kes valitakse korraldama kvalifikatsiooniturniire. Saksamaa, Iisrael ja Türgi ei oma kvalifikatsiooniturniiril kohta küll sportlikul printsiibil, aga kui keegi neist peaks valitama korraldajaks, saab see riik ühtlasi vabapääsme.

Aega esitada avaldus valikturniiri korraldamiseks on veel 11. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles