Peep Pahv: korvpalluritel tuleb jalgpallitšempionilt õppust võtta

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv Foto: Andres Haabu

Eesti korvpallis on saanud igapäevaseks rääkida sellest, et meil pole mängijaid ja seepärast tuleb meistriliiga meeskondadesse palgata üha rohkem leegionäre. Paljudel juhtudel on tegemist siiski enesepettuse ja juurte poolest juba aastatetagusesse aega ulatuva klubide endi tegemata tööga.

Kui meistriliigas palliv meeskond on igal aastal suvaliselt kokkukorjatavatest mängijatest koosnev projekt, pole leegionäride palkamises midagi imelikku. Tegelikult on kõigil korvpalliklubidel püstitatud vähemalt mingisugunegi noorte püramiid. Oma kasvandike esindusmeeskonnaga liitmisel on aga tegutsetud kohmakalt.

Soovitan meistriliigas osalevate korvpalli- aga ka teiste pallimängualade klubide juhtidel lugeda eilsest Postimehest tänavu väga noore koosseisuga FC Flora Eesti jalgpallimeistriks tüürinud Norbert Hurda intervjuud. Seal ütleb kõigest 32-aastane mees välja kuldse retsepti, mis peaks toimima iga meeskonna juures: Flora esindusmeeskond ja noortest koosnev duubel hingavad ühes rütmis, mõlemas meeskonnas töötatakse samade ideede järgi ja nii on ka mängijatel lihtne teha samm ülespoole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles