Cofidis on parim Prantsuse jalgrattameeskond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Boyer.
Eric Boyer. Foto: SCANPIX

Jalgratturite Rein Taaramäe ja Kalle Kriidi meeskonna Cofidise juht Eric Boyer tunnistas, et ei uskunud selle nädala teisipäevani, kui rahvusvaheline alaliit avaldas meeskondade maailma edetabeli, Pro Teamside sekka naasmist.

«Tunnen, et meil on võimalus. Cofidis on pingerea põhjal parim Prantsuse meeskond ja see näitab, et tehtud töö polegi nii halb,» lausus Boyer.

Püsib võimalus, et tuleval aastal pole Pro Teamside seas ühtegi Prantsuse klubi ja see võib tekitada omapärase (loe: pingelise) olukorra, kus Cofidis, Ag2r, FDJ, Saur-Sojasun ja Europcar hakkavad koos teistega taotlema tugevatele sõitudele wild card’i.

«Kui midagi sellist peaks juhtuma, peame teiste tiimidega tekkinud olukorda arutama. Meie pääs Tour de France’ile sõltub wild card’ist ja see tekitab palju probleeme,» ütles Boyer.

Cofidise boss rõhutas, et dopingujuhtum ei kahjusta üksnes tiimi mainet, vaid röövib punkte. Näiteks 2007. aastal keelatud ainete tarvitamisega vahele jäänud Cristian Moreni tõttu jäi Cofidis selle aastani osadest punktidest ilma (UCI arvestab meeskondade edetabeli koostamisel kahe viimase hooaja tulemusi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles