Kohila Võrkpalliklubi jõuab uue tähiseni

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohila Võrkpalliklubi naiskond
Kohila Võrkpalliklubi naiskond Foto: MediaMarketing

Kolmapäeval teeb koduseinte toel eurodebüüdi Kohila Võrkpalliklubi, kes mängib Euroopa tugevuselt teises karikasarjas CEV Cupil. Uue tähiseni jõudva Kohila naiskonna esimeseks vastaseks on Sloveenia eelmise hooaja hõbemedalist Maribori Nova KBM Branik. 

Vastaste näol on tegemist Sloveenia läbi ajaloo parima klubiga, kes pärast riigi iseseisvumist 1991. aastal on tulnud koguni 13 korral maa meistriks ja 9 korral saavutanud hõbemedali. Vaid kahel hooajal on jäädud finaalist välja. 

«Kohila naiskonna jaoks on tegemist uue asjaga, sest eurosarjas varem mängitud ei ole. Euroopa tugevuselt teises karikasarjas on kõik vastased tugevad ja erandiks ei ole ka Maribori esindus,» kommenteeris eelseisvat mängu Kohila võistkonna peatreener Peeter Vahtra.

Juhendajal jätkus kiidusõnu ka Sloveenia võrkpalli kohta. «Sloveenia võrkpall on nii naiste kui meeste osas väga silmapaistev, seda eriti viimase 5-6 aasta jooksul,» lisas peatreener. 

Kui Sloveenia meeskonna jõudmist finaali äsjalõppenud EM-finaalturniiril mäletavad kõik võrkpallihuvilised, siis edukalt mängis ka naiskond. Finaalturniirile jõudmiseks oli Sloveenia naiskonnal vaja võita Prantsusmaad ja sellega saadi edukalt hakkama - mõlemas mängus saavutati 3:1 paremus. Finaalturniiril võiduni siiski ei jõutud. Tähelepanu pälvisid ka Sloveenia naisjuuniorid, kes tulid eelmisel aastal Tartus Euroopa meistrivõistlustel hõbedale. Nimetatud hõbedasest koosseisust on Maribori esinduse nimekirjas kaks mängijat. 

Eesti esindus saab olulisele mängule minna vastu täiskoosseisus. «Kohila naiskonnas vigastustega probleeme ei ole ja kõik mängijad on valmis võistkonda aitama. Lähme mängule pingevabalt ja anname endast maksimumi,» lõpetas Vahtra.

Kolmapäeval Kohila Spordikompleksis toimuv mäng saab avavile kell 18. Korduskohtumine on kavas 11. novembril Sloveenias. Kahe mängu kokkuvõttes pääseb edasi rohkem punkte kogunud võistkond. 3:0 ja 3:1 võit annab kolm punkti, 3:2 võit kaks ja 2:3 kaotus ühe punkti. Punktide võrdsuse korral selgitab edasipääseja kuldne geim.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles