Sõber: Pokla annab meile kvaliteeti juurde

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Pokla näib küll väsinuna, kuid vedas Rakvere Tarva võidule. Mullu ta meeskonnast minema saatnud Aivar Kuusmaal polnud eile teha muud kui nõutult õlgu kehitada.
Joosep Pokla näib küll väsinuna, kuid vedas Rakvere Tarva võidule. Mullu ta meeskonnast minema saatnud Aivar Kuusmaal polnud eile teha muud kui nõutult õlgu kehitada. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Korvpallis piisab mõnikord pisikesest muutusest, et meeskond paremini mängima hakkaks. Rakvere Tarval oli selleks muutuseks Joosep Pokla lisandumine – koos temaga on võetud mitu magusat võitu. Näiteks eile õhtul alistati lisaajal Kalev/Cramo.



«Rakvere! Rakvere! Rakvere!» kaikus üle spordihoone, kui käisid kohtumise viimased minutid. Alguses ei suutnud peaaegu täismaja publikut oma lemmikuid võidule aidata – normaalaeg lõppes viigiga 82:82. Lisaajal anti aga oma meeskonnale veel täiendav energialaeng ja sellest piisas napi 90:88 võidu vormistamiseks.

«Sa ei oska sellise mängu peale midagi küsida ja mina midagi rääkida. Kirjuta seda, mida nägid,» sõnas Tarva õnnelikult naeratav peatreener Andres Sõber. Kuid hetk hiljem jutumehena tuntud treener murdus: «Aega võttis, aga mäng on muutunud. Oleme saanud ennast õigele joonele.»

Sõber viitas, et pärast Pokla liitumist on kogu meeskond saanud paremaks. «Ta annab meile kvaliteeti juurde, täpselt nii nagu mullu Martin Müürsepa tulek,» lausus ta. «Pärast seda kui Rain Veideman lahkus Tartusse, võtsid vastased meie Kristo Saage justkui pihtide vahele.

Kõrvalt ta abi ei saanud ja lõpuks hakkas ise ka närbuma. Pärast Pokla tulekut on temagi nagu uus mees ja teisedki muutuvad üha enesekindlamaks.»

Kümmekond päeva tagasi Tarvaga liitunud Pokla panustas eile võidu heaks 21 punkti ja 12 lauapalli. Kaheksa kolmest tabanud Saage oli aga üleplatsimees 26 punktiga.

Sõber märkis, et hoolealustel oli platsil päris raske, viimase seitsme päeva jooksul oli see juba neljas kohtumine. Kõik need on küll võidetud, ent ükski edu ei tulnud kergelt – kaks võitu nopiti Balti liigas. Neist kõiges on tandemi Pokla–Saage olnud üliolulises rollis. «Poklale meeldib siin, seda on ju kohe näha,» märkis Sõber muheledes.

Eilses mängus oli mitu intrigeerivat tõestusmomenti. Möödunud hooaja lõpus saatis nüüd Kalev/Cramo peatreeneriks tõusnud Aivar Kuusmaa Pokla TTÜst minema, samuti ei soovinud ta oma meeskonda keskmängija Viljar Veskit. Kalevi poolel tegi aga kaasa hiljuti Tarvast hundipassi saanud Heiko Rannula.

Pokla olulises rollis pole vaja kahelda, rõõmustamiseks oli põhjust ka kaheksa punkti toonud Veskil. Rannulal polnud aga Kalevile suurt midagi juurde anda – viie minutiga jäi tema arvele null punkti ja kaks pallikaotust.

Kuusmaa kinnitas, et Pokla tegutsemine ei tekitanud temas mingeid tundeid. Ta andis mõista, et selle mängija tase ongi hiilata sellistes kohtumistes. Tuska valmistas Kuusmaale hoopis oma hoolealuste mäng.

Kalev kaotas eile Tarvale ründelaua kümne palliga ja teenis koguni 19 vabaviset vähem. Kuusmaa möönis, et nii polegi võimalik võita. «Meil lihtsalt pole korvi all sellist meest, kes võtaks ründelauda ja paneks palle koos veaga sisse,» märkis ta. «See häda on meid kummitanud läbi terve hooaja. Loodetavasti aitab laupäeval saabuv uus mees seisu parandada.»

Erilisi pretensioone oli Kuusmaal hollandlasest keskmängija Robert Krabbendami suhtes. Tarva vastu kogus ta üheksa ja poole minutiga kaks punkti ja kaks lauapalli. «Ütlesin talle pärast mängu, et pärast uue mehe tulekut ei näe ma tal ühtegi minutit mänguaega. Sellisel juhul pole aga teda mõtet siin hoidagi,» arvas Kuusmaa.

Kuigi eile eksisid lõpus ka põhimehed, ei soovinud Kuusmaa neid hurjutada. Endine mängumees mõistab, et tihe graafik ja suur koormus on neist mahlad välja pigistanud. Näiteks eile jättis ta põhimängujuhi Reimo Tamme pingile ja tõi ta mängu alles lisaajal.

«Tunnen, et me pole praegu kuigi heas seisus,» nentis Kuusmaa ja lisas, et viimasel ajal saadud napid kaotused ei mõju mängijatele kuigi hästi. «Tegelikult võinuks me ju täna kasutada ka vaid seitset meest, kuid see oleks neilt võtnud viimsegi jõu. Vahetusmehed peavad hakkama rohkem aitama.»

Tabloo

Eesti korvpallimeistrivõistlused

Rakvere Tarvas – BC Kalev/Cramo 90:99 la (normaalaeg 82:82)

Tarvas: Saage 26, Pokla 21 (12 lp), McGee 14, Lindmets 13, Anderson 8.
Kalev/Cramo: Dorbek 20, Toome 19, Sokk 18, Arbet, Keerles 8, Orula 6, Saks 5, Kitsing, Krabbendam 2

TTÜ/Kalev – TTÜ/Kalev II 91:72

Tabel: 1. Tartu Ülikool/Rock 6 võitu, 1 kaotus, 2. Kalev/Cramo 7-2, 3. TTÜ/Kalev 6-2. 4. Tarvas 4-3, 5. TTÜ/Kalev II 4-5, 6. Rapla Piimameister Otto 3-5, 7. KK Pärnu 2-4, 8. Valga/CKE Inkasso 2-5, 9. Võru KK 0-7

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles