Eesti talendi uus elu Inglismaal

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk
Kregor Zirk Foto: Eesti Ujumisliit

UJUMINE. Eesti tulevikulootus Kregor Zirk asus septembris õppima Inglismaa mainekasse kooli, kus harjutab kuulsa treeneri Jon Ruddi käe all. 16-aastasena kodust lahkunud Zirk on seni otsusega igati rahul, kuigi uuega harjumist on olnud omajagu: «Eestiga võrreldes on kõik erinev ja uus.»

Juunikuus Tartu Kivilinna kooli lõpetanud Zirk on nüüdseks kaks kuud tudeerinud Plymouthi kolledžis, mis asub 256 000 elanikuga Inglismaa sadamalinnas. Emajõe Ateenast üksipäini välismaale kolida meie ujumistalent väga ei peljanud, kuigi oli valmis selleks, et nagu iga suur muutus on ka Plymouthi minek omaette väljakutse. «Arvasin enne tulekut, et keelega läheb koolis raskeks, aga hetkel tunnen end kindlalt. Üleliia raske pole, kuigi sõnastikku ikka kasutan vahel,» selgitas Zirk ja rääkis samas, et tunneb uues keskkonnas nii mõnestki kodusest asjast puudust. «Olen suur magusasõber, nii et kahtlemata tunnen puudust Kalevi kommidest ja sefiiridest. Minnes võtsin mõned kommipakid kaasa ja ükskord saatis ema juurdegi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles