USA vormel-1 etapp tõi korraldajatele hiigelkahjumi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austinis valitsenud ilm jättis treeningute ajal tribüünid täiesti tühjaks.
Austinis valitsenud ilm jättis treeningute ajal tribüünid täiesti tühjaks. Foto: SCANPIX

Ehkki läinud nädalavahetusel selgus Austini ringrajal peetud USA vormel-1 etapil maailmameister, lõppes võidusõit korraldajatele ülisuure kahjumiga.

Põhjuseks olid ühes orkaan Patricia saabumisega rada tabanud elektritormid ja vihmavalingud, mis tähendasid seda, et vabatreeningute ja laupäeval toimuma pidanud kvalifikatsiooni ajal olid tribüünid praktiliselt tühjad. Ajasõit peeti hoopis pühapäeva hommikul ja seegi jäi vihmasaju tõttu poolikuks, vaid võistlussõit suudeti pidada normaalse ilmaga. USA etappi on Texases korraldatud neli aastat ja tänavune oli ülivõimsalt kõige madalama publikuarvuga nädalavahetus.

«Rahaliselt oli üritus meile masendav. Kaotasime sissetulekutena miljoneid dollareid ning lisaks olid paljud inimesed toimunust nii vihased, et lubasid mitte kunagi enam tagasi tulla. Loodame siiski, et meil õnnestub nad ümber veenda,» lausus Circuit of the Americas ringraja juhatuse esimees Bobby Epstein portaalile Inautonews.com.

Lisaks valmistas Epsteini sõnul korraldajatele muret see, et juba eesootaval nädalavahetusel sõidetakse samas regioonis Mehhiko etapp, mis on võistluskalendris pärast 23-aastast pausi. See tähendab, et paljud Kesk- ja Lõuna-Ameerika vormelifännid ei vaevunud eelmisel nädalal üldse Texasesse reisima, kahandades nii sealsete korraldajate tulusid veelgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles