USA on marus: vähiravi kampaaniat toetanud sporditäht sai liigalt karistada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DeAngelo Williams (paremal) Pittsburgh Steelersi särgis.
DeAngelo Williams (paremal) Pittsburgh Steelersi särgis. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide avalikkuse on marru ajanud Ameerika jalgpalliliiga NFLi juhtkonna otsus trahvida Pittsburgh Steelersi meeskonna mängijat DeAngelo Williamsit 5787 dollariga.

Williams, kelle ema ja neli tädi on surnud rinnavähki, kandis mängu ajal silmade alla maalitud vähivastase fondi logo ja tunnuslauset «We Will Find A Cure» (Me leiame ravi – toim). NFLi reeglite kohaselt on igasugune reklaam mängija näol aga keelatud. Olukorra muudab jaburaks asjaolu, et ESPNi ajakirjaniku Jeremy Fowleri kinnitusel on Williams samasugust logo kandnud juba viis aastat, kuid seekord määrati talle esmakordselt trahv.

Oktoobri alguses palus Williams liigalt luba kanda terve hooaja jooksul roosat värvi, et vähiravile suuremat tähelepanu juhtida, kuid tema palve lükati tagasi. Lõppeval kuul on NFL kahel korral trahvinud ka Cameron Haywardi, kes kandis silmade alla maalituna sõnu «Iron» ja «Head», et mälestada oma isa, 2006. aastal vaid 39-aastasena ajuvähki surnud Craig «Ironhead» Haywardi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles