Võidu üle pisut kurvastanud Šarapova lõpetas USA lahtiste meistri karjääri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: SCANPIX

Tennise naiste aastalõputurniiril alistas Maria Šarapova 7:5, 6:1 itaallanna Flavia Pennetta, kindlustas endale edasipääsu turniiri poolfinaali ja lõpetas ühtlasi Pennetta pika karjääri.

Septembris US Openil 33-aastasena elu esimese suure slämmi tiitli võitnud ning võidukõnes karjääri lõpetamisest teatanud Pennetta lahkub tipptennisest maailma seitsmenda reketina. Šarapova vastu tegi itaallanna hea mängu, kuid maailma kolmanda reketi alistamiseks sellest ei piisanud ning ühe võidu ja kahe kaotusega sai turniir tema jaoks läbi - Šarapova võit aitas punasest alagrupist teisena poolfinaali Agnieszka Radwanska, kes alistas täna Simona Halepi.

«Olen paar viimast mängu Flavia vastu kaotanud, tahtsin lihtsalt väikest kättemaksu, enne kui ta lõpetab!» naeris Šarapova mängujärgses intervjuus WTA kodulehele. «Sain alles nüüd teada, et see on tema viimane matš ja mul on tõeliselt kahju, et selline meister tennisemaailmast lahkub. Tal on olnud imeline karjäär ja mul oli väga hea meel, et ta US Openi võitis. See tõi naeratuse näole,» lisas Šarapova.

Pennetta sõnas, et aastalõputurniiril osalemine valmistas talle palju rõõmu. «Hea meel oli pidada viimane kohtumine Maria suguse meistriga. Lisaks oli see hea viis lahkumiseks, sest kui kaotad niivõrd heale mängijale, polegi suurt midagi öelda,» lausus itaallanna.

Šarapova kohtub laupäeval peetavates poolfinaalides valge grupi teise koha omanikuga, Radwanska läheb vastamisi valge grupi võitjaga. Kahe mänguderingi järel on valges grupis kaks võitu Garbiñe Muguruzal, võit ja kaotus on kirjas nii Angelique Kerberil kui ka Petra Kvitoval. Mõlemad seni peetud kohtumised on kaotanud Lucie Safarova, kes läheb homme vastamisi Kerberiga. Teises mängus kohtuvad Muguruza ja Kvitova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles