Võimalik vaid Venemaal: spordiministeerium kehtestas kummalise keeluseaduse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp.
Venemaa lipp. Foto: SCANPIX

Venemaa Eurosport vahendas eile uudist, et Vene spordiministeerium on kehtestanud uue keeluseaduse, mille järgi ei tohi ühegi klubi peatreeneriks olla välismaalane.

Venemaa Eurosport teates eile, et uue keeluseaduse järgi pole lubatud välismaiste peatreenerite kasutamine spordiklubides; kui mõnel klubil on siiski soovi kasutada välismaiste ekspertide abi, tohib neid edaspidi palgata ainult abitreeneriteks, vanemtreeneriteks või konsultantideks. Kummalisel kombel ütleb aga ministeeriumi värske dokument, et kuigi klubide peatreeneritena ei tohi enam välismaalaseid kasutada, siis koondiste peatreeneritele selline klausel ei kehti ning rahvustiimide etteotsa võib palgata välismaalaseid.

Venemaa spordiministeeriumi poolt välja antud dokument allkirjastati 21. septembril ning avaldati riigiportaali kodulehel 28. oktoobril. Samas on hetkel selgusetu, millisest hetkest Venemaa spordiklubide juures töötavaid välismaalastest peatreenereid koju hakatakse saatma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles