Bali aastalõputurniiril võidutses Ivanovic

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ana Ivanovic
Ana Ivanovic Foto: SCANPIX

Tänavuse hooaja viimasel naiste tenniseturniiril Balis võidutses endine maailma esireket Ana Ivanovic.

Indoneesias Balis peetud turniirile pääsesid mängima tänavuse hooaja jooksul mõne 220 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiri võitnud naised, kes n-ö päris aastalõputurniirile ehk WTA meistrivõistlustele ei kvalifitseerunud.

Finaali jõudsid serblanna Ivanovic (WTA 26.) ja venelanna Alissa Kleibanova (WTA 27.), tund ja 46 minutit kestnud kohtumise võitis Ivanovic 6:2, 7:6 (5).

Laupäeval 23-aastaseks saanud Ivanovic võitis 2008. aastal Prantsusmaa lahtised ja tõusis seejärel ka maailma esireketiks, ent vaevles siis erinevate vigastuste küüsis ja vajus üsna sügavasse auku, tänavu juulis langes ta edetabelis 65. kohale, mis oli viimase viie ja poole aasta jooksul tema halvim tulemus.

Tänavuse hooaja teisel poolel on Ivanovic aga näidanud juba hoopis teist mängu. Esmalt jõudis ta tugevatasemelisel Cincinnati turniiril poolfinaali ja mängis siis US Openi neljandas ringis. Pärast US Openit on ta mängitud 15 matšist võitnud 13, kolm nädalat tagasi lõpetas ta Linzis kaheaastase tiitlipõua ning pani nüüd hooajale ilusa punkti Balis, võites oma karjääri kümnenda turniiri.

Tänu Bali turniiri võidule tõuseb ta maailma edetabelis pärast aastast pausi taas 20 parema sekka.

Bali turniiri kolmanda koha mängus alistas 40-aastane Kimiko Date Krumm (WTA 53.) 7:5, 7:5 Daniela Hantuchova (WTA 31.). Turniiri avamängus sai Date Krumm neljapäeval jagu edetabeli 11. reketist Na Li’st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles