Dopinguga vahele jäänud olümpiavõitja plaanis enesetappu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Claudia Pechstein
Claudia Pechstein Foto: SCANPIX

Võistluskeelu all olev Saksamaa kiiruisutaja Claudia Pechstein tunnistas oma autobiograafias, et tahtis dopinguskandaali pärast enesetappu teha.

Pechsteinile määrati 2009. aastal kaheaastane võistluskeeld, kuna pärast mullust MMi antud vereproovis oli punaliblede osakaal ebanormaalselt kõrge ning see viitas veredopingule, vahendab dpa.

Esmaspäeval jõuab Saksamaal poelettidele viiekordse olümpiavõitja Pechsteini autobiograafia «Of Gold and Blood – my life between Olympus and Hell» («Kullast ja verest – minu elu Olümpose ja põrgu vahel» – toim), kus ta avaldab, et kui talle Rahvusvahelisest Uisuliidust (ISU) öeldi, et teda kahtlustatakse veredopingu kasutamises, tekkisid tal enesetapumõtted.

Nimelt plaanisid Pechstein ja tema abikaasa 2009. aasta märtsis koos sillalt alla hüpata. «Ma ei suutnud muust mõelda. Sponsorid läinud, töö läinud, raha läinud – kõik läinud. Mind haaras täielik hirm,» meenutas Pechstein. «Kiire ja lihtne lahendus tundus olevat parim võimalus maailmaga hüvasti jätta. Hüpe, kokkupõrge ja ongi kõik.»

Pechstein saatis oma mänedžerile Ralf Grengelile sõnumi, kus teatas, et läheb koos abikaasaga sobivat silda otsima, aga Grengel veenis naise ümber ning soovitas tal hoopis dopingusüüdistustega võitlema asuda.

«Kui mu SMS oligi appikarje enne hävingut, siis see läks läbi,» sõnas Pechstein.

Pechstein on Saksamaa edukaim taliolümpialane, olles võitnud viis kuldmedalit, kaks hõbedat ja kaks pronksi. Tema võistluskeeld lõpeb 2011. aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles