Karl Kruuda võitis Küprosel 156 000 krooni

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda Mulgi rallil.
Karl Kruuda Mulgi rallil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Päev pärast autoralli IRC sarja viimast etappi, Küprose rallit, sõideti sealsamas esmakordselt Golden Stage nimeline võistlus. Kruuda ja Järveoja olid kaheveoliste kiireimad ja teenisid võiduga 10 000 eurot (umbes 156 000 Eesti krooni).

Golden Stage ralli on üles ehitatud vaid ühele katsele. See läbiti kahel korral, katsel on pikkust 25 kilomeetrit ja tegu on kruusa-asfaldi segakatsega. Auhinnafondiks oli 150 000 eurot, mis jagatakse erinevate klasside vahel, kirjutab ruudulipp.ee.

Kruuda ja Järveoja olid selgelt kiireimad kaheveolised. «See oli päris lahe ettevõtmine, püüdsime nelivedustega võidu sõita ja tundub, et tuli päris hästi välja. Roman Krestale, kes oli kiireim N-rühma sõitja, kaotasime 50 km peal kokku minutiga,» rääkis Karl Kruuda ruudulipp.ee veebilehele. Mida võidetud rahaga ette võtta, pole Karl veel otsustanud. «Ei tea veel, eks vaatame,» rääkis noor sõidumees.

Kruuda ja Järvoja hooaeg jätkub juba järgmisel nädalavahetusel hooaja viimase MM-ralliga, mis sõidetakse Walesis.

Golden Stage ralli üldvõidu said norrakad Andreas Mikkelsen ja Ola Floene (Ford Fiesta S2000), kes teenisid võiduga 40 000 eurot (30 000 üldvõit ja 10 000 klassivõit). Nasser Al-Attiyah ja Giovanni Bernacchini jäid võitjast maha 8,2 sekundiga ning teenisid 28 000 eurot. N-rühma kiireimad olid tšehhid Kresta-Gross, üldarvestuses olid nad seitsmendad ja teenisid sarnaselt Kruudaga klassivõidu eest 10 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles