Tähe ja Puparti debüüt lõppes valusa kaotusega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht.
Robert Täht. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallikoondise lõppenud EM-finaalturniiril 11. kohale tüürinud Gheorghe Cretu juhendatav Lubini Cuprum pidi Poola liiga avavoorus leppima valusa kaotusega, kui 2:0 eduseisu ei suudetud võiduks vormida. Siiski läheb nimetatud mäng Eesti võrkpalli ajalukku, sest maailma ühe parema liiga debüüdi tegid Keith Pupart ja Robert Täht. Varem on eestlastest Poola kõrgliigas pallinud ka Ardo Kreek.

Lubini esindus sõitis PlusLiga avavoorus külla Varssavi Polütehnikumi meeskonnale, keda oli toetama tulnud 1100 fänni. Tasavägise esimese ja teise geimi enda kasuks kallutanud Cuprum teenis sellega tabelisse esimese punkti, kuid ei suutnud seejärel võiduni jõuda ja leppis lõpuks 2:3 (23, 21, -20, -17, -13) kaotusega. Algkoosseisus alustanud Keith Pupart tegi 27 rünnakuüritust, millest 8 lõppesid punktivõiduga. Blokis ega servijoone taga punktilisa ei tulnud. Neljandas ja viiendas geimis mängu sekkunud Robert Täht realiseeris kaheksast tõstes punktiks kolm, vahendab volley.ee.

«Esimesed kaks geimi mängisime sellist võrkpalli nagu Cretule meeldib - oma vigu võistkond ei teinud. Kolmandas geimis hakkas neid sisse tulema ja vastane haaras initsiatiivi. Ise sekkusin mängu neljanda ja viienda geimi lõpus, aga kahjuks murrangut tuua ei suutnud. Kaotusest on tõsiselt kahju, sest sellel aastal Poola liigas play-offe ei ole ning iga mängu- ja geimivõit on ülimalt tähtis,» kommenteeris Täht pärast mängu. 

Tasub meenutada, et Varssavi klubi ridades jõudis Ardo Kreek 2012. aasta kevadel Euroopa tugevuselt kolmandas karikasarjas Challenge Cupil finaali.

Järgmisel nädalal toimuvas teises voorus võõrustab Cuprum hooaega 1:3 kaotusega Asseco Resoviale alustanud AZS Czestochowa meeskonda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles