Dopingukütid šokeerisid spordimaailma kõige ohtlikumat naist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MMA-võitleja Ronda Rousey on praeguse seisuga dopinguküttide poolt kõige sagedamini testitav vabavõitleja. 15. novembril Holly Holmiga peetavaks matšiks valmistuv Rousey rääkis seoses sellega ka oma varasematest kogemustest dopinguküttidega.

«Kui ma olin 14-aastane, siis tehti meil ka judovõistlustel dopingukontrolle. Toona kästi mul püksid alla lasta, särk üles tõsta, keerutada ja seejärel vaadati, kuidas ma andsin topsi uriiniproovi,» meenutas Rousey USA Today’le.

Toonane vahejuhtum oli Rousey sõnul üsna šokeeriv. «Pidin ära jooma kaheksa pudelit vett. Olin alles väike laps,» rääkis ta.

Vabavõitlusega tegelema hakates oli Rousey sõnul üllatuseks aga see, et esialgu võtsid ka dopingukütid asja üsna ükskõikselt. Praeguseks on olukord aga kõvasti paranenud, kuna tehakse koostööd USA Antidopingu Agentuuriga (USADA).

«Dopinguproovide võtmine on väga oluline, kuna see on meie enda tervise huvides. Kui USADA hakkas tegema koostööd UFCga (vabavõitluse tippsari), siis ma oli väga õnnelik,» lisas Rousey. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles