Pareiko klubikarjääri viimasest hetkest: ebaõiglane!

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punase kaardi teeninud Sergei Pareiko (kollases) käis väljakult lahkudes läbi ka Flora mängijate juurest ja andis teada, mis ta viimastest arvab.
Punase kaardi teeninud Sergei Pareiko (kollases) käis väljakult lahkudes läbi ka Flora mängijate juurest ja andis teada, mis ta viimastest arvab. Foto: Erakogu

«Kohtunikud peaksid väravavahialas kaitsma väravavahti, mitte ründajat. Igal pool, kus ma mänginud olen, käivad asjad nii. Eestis millegipärast sellist joont ei järgita,» kommenteeris pettunud Sergei Pareiko laupäeval toimunud Levadia ja Flora mängu. 43. mänguminutil Flora poolkaitsja Andre Frolovi suunas tehtud löögiliigutuse eest saadud punane kaart lõpetas Pareiko klubikarjääri. Legendi viimane esitus sai kurva lõpu ja Flora teenis Levadia üle 2:0 võidu.

Kadriorus käivad esimese poolaja viimased minutid ning Flora teenib Frolovi kauglöögi järel nurgalöögi. Tsenderduse ajal seisab Frolov väravavahialas kohe Pareiko kõrval, ilmselgelt on tema eesmärk puurivahti segada. Pareiko lükkab vasaku käega Frolovi minema ning ka tema parem käsi liigub hetk hiljem floraka suunas, kuid ei taba teda. Väravatagune kohtunik tõlgendab seda ilmselt löögiliigutusena ja kutsub peakohtuniku Kristo Tohveri enda juurde. Eesti parimaks kohtunikuks peetav mees näitab penaltipunktile ning Pareiko suunas välgub punane kaart. 38-aastane mees lahkub väljakult ning mängukeelu tõttu ta sellel nädalal toimuvas meistriliiga viimases voorus väljakule ei tule. Edukas klubikarjäär lõppeb tõelise draamaga.

Pareiko: lööki ei olnud

Kui Pareikolt küsida, kas ta proovis Frolovi lüüa, kõlab vastus: «Ei. Hoidsin teda käega endast eemal, et ta päris mulle otsa ei lendaks. Jah, ma lükkasin teda, sest värava ees ei olegi mul võimalik teisiti endale ruumi teha. Mina tean jalgpallireegleid sellisena, et väravavahialas peaks kohtunikud pigem mind kaitsma, kuid Floraga mängudes need asjad nii pole olnud. Terve hooaja vältel on need olukorrad vilistamata jäänud ning ka viimase mängu alguses oli kohe näha, millise joone kohtunikud võtnud on. See on lihtsalt ebaõiglane!»

Pareiko emotsioonid keesid Kadriorus selgelt üle. Väljakult lahkudes otsis ta Frolovi üles ja ütles välja, mis ta Flora poolkaitsjast arvab. Füüsilise kontakti vältimiseks astusid vahele teised väljakul olnud jalgpallurid. Levadia varumeeste pingil istunud Tarmo Kink oli lõpuks see, kes Pareiko jõuga riietusruumi suunas.

Tarmo Kink talutab endast välja läinud Sergei Pareiko riietusruumide suunas. Foto:
Tarmo Kink talutab endast välja läinud Sergei Pareiko riietusruumide suunas. Foto: Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles