Räikkönen on endiselt Soome rikkaim sportlane, ka Nykänen teenib ohtralt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine legendaarne suusahüppaja Matti Nykänen
Endine legendaarne suusahüppaja Matti Nykänen Foto: Reuters

Soome rikkaim sportlane on endiselt vormel-1 piloot Kimi Räikkönen, kelle palk on sel aastal 18 miljonit eurot, vahendas Iltalehti. Räikköneni suur konkurent Valtteri Bottas jääb kaasmaalasest kõvasti maha, sest tema palk on kaks miljonit eurot.

Räikkönenile järgnevad jäähokiliiga NHL staarid. Tuukka Rask, Mikko Koivu, Pekka Rinne ja Kari Lehtonen teenivad kõik vahemikus 6-7,3 mliljonit eurot.

Tahapoole vaadates on pisut üllatav, et Soome laskesuusakuninganna Kaisa Mäkäräineni sissetulek on umbes sama kui endisel suusahüppajal, nüüd peamiselt laulmisega elatist teenival Matti Nykänenil.

Nykänen teenis mullu 192 000 eurot, aga võlgu on elumehel veel 17 000 eurot. 2013. aastal laekus tema pangakontole koguni 242 000 eurot - seda on rohkem kui suutis kokku ajada Soome populaarne räppar Cheek. Sealjuures pole Nykänen uusi singleid välja andnud juba mitu aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles