Rannar Uusna tuli Euroopa meistrivõistlustel kolmandaks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Biene ja Rannar Uusna.
Priit Biene ja Rannar Uusna. Foto: Veiko Biene

Saksamaal Rüdersdorfis tõmmati joon alla tänavustele enduro Euroopa meistrivõistlustele, kus 130 motosportlase hulgas startisid ka noored Eesti sõitjad Rannar Uusna ja Priit Biene.

Tänavu esimest hooaega täiskasvanute maailmameistrivõistlustel osalenud Rannar Uusna (KTM) alustas Euroopa meistrivõistluste finaaletappi hästi, kuid seejärel vigastas oma pöialt ja tal oli raskusi tsikli juhtrauast kinni hoidmisega. Õnneks suutis ta valuvaigistite najal siiski nii head tempot teha, et lõpetas päeva E2 klassis teisena, üldarvestuses kuulus vaprale eestlasele kuues koht. Päeva võitis nii E2 klassis, kui ka üldarvestuses inglane Tom Sagar (KTM), kes kordas eelmise aasta E2 klassi meistrivõistluste võitu. Uusna kaotas Sagarile lõpuks 1 minuti ja 27 sekundiga, kuid edestas tšehhi Jaromir Romancikut (KTM) 16 sekundiga. Tänu sellele tulemusele kerkis Uusna  nüüd kuuenda koha saanud sakslase Marco Neubertiga (Honda) sarjas kokkuvõttes kolmandat kohta jagama.

Pühapäeval võitles Uusna hoolimata viga saanud pöidlast hästi ja suutis enne viimast ringi Neubertiga piisava vahe sisse sõita, et viimane ring kindla peale võtta. Päeva, mille kiireim oli taas Sagar, lõpetas Uusna üldarvestuses 12. kohal, E2 klassis oli ta aga 4. ja tema põhikonkurent Neubert 7.

Euroopa meistriks krooniti nagu Sagar, kes võitis hooajal kõik päevad ja kogus maksimaalsed 160 punkti, teiseks tuli itaallane Diego Nicoletti (Beta, 106 p), kes oli laupäeval 4. ja eile 9., Uusna kaotas itaallasele lõpuks ainult 3 punktiga, kuid edestas Neubertit omakorda 4 punktiga.

E1 Junior klassis osalenud Priit Biene (Husqvarna) näitas enda klassis laupäeval enamjaolt 12. ja 13. aegu ning oli päeva lõpuks 12. Eile oli tal hoog kiirem, kuid esmalt kukkus ta vaikse hoo pealt ning ta jalg jäi kivi ja tsikli vahele ning hiljem tuli veel üks kukkumine, kus sai pihta eelmisel aastal viga saanud ranne. Õnneks aitasid valuvaigistid tal võistlust jätkata ja hoolimata poolvigasena sõitmisest tuli tal lõpuks enda klassis 10. koht. Oma endurokarjääri esimese välishooaja lõpetas Biene 14. kohal.

Euroopa meistriks tuli peale viimast dramaatilist etappi prantslane David Abgrall (Yamaha, 110 p), kuna avapäeva alguses kukkunud senise liidri itaallase Nicolas Pellegrinelli (Husaberg) jaoks olid meistrivõistlused lõppenud ning eile langes kohe konkurentsist tšehh Patrik Markvart (Husqvarna), kelle tsikkel lõpetas töölepingu. Hooaja kokkuvõttes tõusis viiendalt kohalt teiseks eile võitnud Matteo Rossi (KTM), kes kogus Markvartiga võrdselt 96 punkti, Pellegrinelli kaotas nendele punktiga ja oli 4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles