Mourinho ja Chelsea otsivad kadunud identiteeti

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea peatreener Jose Mourinho (paremalt teine)kogunes pärast Liverpoolilt saadud kaotust koos ülejäänud treeneritega väljaku keskel, et olukorrale otsa vaadata ja värskeid mõtteid leida.
Chelsea peatreener Jose Mourinho (paremalt teine)kogunes pärast Liverpoolilt saadud kaotust koos ülejäänud treeneritega väljaku keskel, et olukorrale otsa vaadata ja värskeid mõtteid leida. Foto: SCANPIX

Mõni unine jalgpallifänn, kes otsustab alles praegu vaadata, mis toimub Euroopa liigades, saaks Inglismaa tabelit uudistades paraja šoki. Kevadel riigi meistriks kroonitud Londoni Chelsea on üheteistkümnest seni peetud mängust võitnud vaid kolm ning tabelis hoiavad «sinised» 15. kohta. Kuidas on võimalik, et suvega kukub oma peatreeneri ja tuumiku säilitanud klubi täielikust tipust sügavasse auku? Lihtne on näidata näpuga peatreener Jose Mourinho poole, kuid paljude ekspertide arvates ei ole asi nii mustvalge.

Tuntud jalgpallispetsialist Martin Samuel läheneb Daily Maili veergudel asjale põneva nurga alt. «Mis siis, kui hoopis eelmine aasta oli erand?» küsib ta. «Äkki Chelsea mängis möödunud hooajal lihtsalt üle oma võimete? Mis siis, kui eelmine aasta jääbki ainsaks, kus Eden Hazard valiti liiga parimaks mängijaks? See kõik teeks Mourinhost hoopis geeniuse, mitte õnnetusetooja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles