Klassikalise kulturismi MM toimub Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kiivikas.
Ott Kiivikas. Foto: fitness.ee

Kuigi Eesti kulturismi esinumber Ott Kiivikas ei pääsenud Bakuus toimunud amatööride MMil kuni 85-kiloste meeste seas finaali, tuli samas toimunud maailmakongressil siinsetele ala fännidele rõõmusõnum – Tallinn võõrustab tuleval aastal klassikalise kulturismi MMi.


Eesti lootused on kõrged, sest tänavu Maastrichtis peetud EMil pälvis Taavi Koovit üle 180 cm meeste kategoorias hõbeda, Imre Vähi sai kuni 175 cm pikkuste meeste seas pärast ühe konkurendi põrumist dopingukontrollis pronksi.

Kuigi asjatundjate hinnangul nägi 33-aastane Kiivikas Aserbaidžaani pealinnas aset leidnud tiitlivõistluse piltide peal väga hea välja, ei taganud see eestlasele kohta kuue parema seas.

«Organism on glükogeeni korralikult täis ja finaalis olnuksin tõenäoliselt veel võimsam ehk paar kilo raskem,» kirjutas 27 mehe konkurentsis 10. koha saanud Kiivikas eile oma blogis. «Enesetunne ja pumbatus olid head. Panin üle tüki aja soolata mängimise ja laadimisega pihta. Enne MMi ütlesin, et jään rahule, kui pääsen kokkuvõttes esimesse poolde, ja see eesmärk õnnestus mul täita.»

Kiivikase sõnul kuulis ta kord aastas teda nägevatelt tuttavatelt oma vormi kohta palju positiivset. «Inimesed, kelle arvamus mulle korda läheb, ütlesid, et olen edasi läinud. Seega arvan, et andsin endast parima,» lisas tagantjärele – kaks eespool asunud kaasvõistlejat andsid positiivse dopinguproovi – 2009. aasta Maailmamängude hõbemedali kätte saanud Kiivikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles