Suur seksiskandaal: tippülikooli õppejõud kupeldas oma tütart mustanahalistele sportlastele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Notre Dame'i jalgpallimeeskond.
Notre Dame'i jalgpallimeeskond. Foto: SCANPIX

USA tippülikoolis Notre Dame’is on puhkenud üsna uskumatuna kõlav seksiskandaal, kuna üks sportlasest tudeng esitas kohtule kaebuse, mille kohaselt ülikooli naisõppejõud käskis mitmetel samas koolis käivatel mustanahalistel jalgpalluritel ja korvpalluritel oma tütrega seksida.

Kooli kohtusse kaevanud afroameeriklasest sportlane astus Notre Dame’i ülikooli 2014. aasta sügisel. Tänavu kevadel vajas ta järelaitamistunde, kuid üliõpilase kinnitusel asus valgenahaline õppejõud «otsekohe algatama, suunama ja korraldama rassiliselt motiveeritud alandavat ja sobimatut seksuaalsuhet» sportlase ja oma tütre vahel. Daily Newsi teatel korraldas õppejõud tütre ja sportlase kokkusaamisi hotellis ning päris hiljem üksikasjalikult aru «seksuaalse kontakti iseloomu, sageduse ja kvaliteedi kohta». Lisaks märgib kaebaja, et õppejõud tegi õpilasele pidevaid «rassilise alatooniga märkusi tema võimekuse ja suguelundite kohta».

South Bend Tribune lisab, et lisaks eelkirjeldatud tegudele surus õppejõud õpilasele peale ka katoliiklust. Kui sportlane soovis tüdrukuga suhet lõpetada, soovitas õppejõud tal hoopis psühholoogi juurest abi otsida. Lisaks süüdistab üliõpilane õppejõudu selles, et koostöös ülikooli arstidega üritas naine teha kõik, hoidmaks õpilast «passiivse ja koostöövalmina ning kontrolli all».

Tudeng läks advokaadi Michael Mischi sõnul kohtusse ette seetõttu, et teavitas kooli juhtunust juba kaks nädalat tagasi, seni pole tema kaebusele aga soovitud moel reageeritud. Laupäeval saatis Notre Dame ajalehele vastulause, kus teatati, et kaebuse näol on tegemist alatu katsega avalikkuse tähelepanu püüda. Päev hiljem sai South Bend Tribune aga enda valdusesse kooli kuueleheküljelise siseraporti, kus leiti, et tänaseks vallandatud treener-õppejõud rikkus Notre Dame’i sise-eeskirju, läks vastuollu ülikooli «väärtustega» ja «ahistamise vastaste põhimõtetega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles