Põnev elamussõitude sari viib jalgratturid maa alla ja jää peale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristna öösõit.
Ristna öösõit. Foto: Hendrik Osula

Järgmise aasta veebruarist käivituv ning kuuest etapist ja kahepäevasest finaalist koosnev Aerobike Elamussõitude Sari on suurepärane võimalus mägirattasõpradel end aastaringselt unikaalsetes kohtades ja erinevates võistlusformaatides proovile panna.

«Meie eesmärk oli käivitada sari, mis oleks huvitav nii osalejatele kui ka korraldajatele ega kopeeriks olemasolevaid võistlusi,» kinnitas Aerobike Elamussõitude Sarja peakorraldaja Mihkel Reile. «Kui seni on maastikurattasarjad Eestis keskendunud peamiselt maratonidele, siis Aerobike’i sarjas saab iga etapp olema omanäoline: talvesõit, MTB eraldistart, suvine olümpiakross, MTB linnasprint, maraton, öine kross, enduro ja teatesõit. Kuivõrd meie etappide märksõnadeks on elamused, vaheldusrikkus ja kompaktsus, siis usun, et suudame arvestatavalt rikastada Eesti mägirattaelu.»

28. veebruar, jääsõit (Tallinn, Raku) – pool rajast kulgeb Saku valla ja Tallinna piiril asuva Raku järve jääl ning teine osa ümberkaudsetel metsateedel. Võistlus pakub kindlasti huvi ka fatbike'i omanikele.

23. aprill, tehismaastiku sõit (Vasalemma vald, Rummu) – mägirataste eraldistart ca 10 km pikkusel ringil ümber Rummu karjääri ja tuhamäe. Põigatakse sisse ka vanasse vanglakompleksi.

3. juuli, maa-alune sõit (Tallinn, Astangu) – traditsiooniline olümpiakross, mis viib ratturid ma alla Astangu vanadesse betoneeritud laega laskemoonašahtidesse. Elamust lisavad pimedatesse käikudesse paigaldatavad valgusefektid.

7. august, urban-sõit (Tallinn, Ülemiste) – lühike ja tehnilistele ratturitele sobiv sõit, mille rada kulgeb läbi hoonete ja muude linnaelementide. Muuhulgas läbitakse ka parkimismaja.

3. september, südalinna sõit (Tallinn, Vabaduse väljak) – pealinna südamest algav mägirattamaraton, mis viib osalejad Ülemistele ja Männiku karjääri radadele.

1. oktoober, öösõit (Tallinn, Männiku) – üks vaatemängulisemaid etappe, kus ööpimeduses ääristavad rada tuhanded õueküünlad.

15.-16. oktoober, (Hiiumaa, Ristna/Emmaste) – esimesel päeval toimub ca 50 km pikkune enduro Kõpu poolsaare kaunis looduses. Sõit koosneb kiiruskatsetest ja nende vahele jäävast rahulikust sõidust kaunis looduses. Teisel päeval toimub aga teatevõistlus kolmeliikmelistele võistkondadele, ent tiimikaaslaste puudumisel saab sõita ka üksinda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles