Eesti sprinterid näevad võimalust end suusaajalukku kirjutada

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel (esiplaanil)
Peeter Kümmel (esiplaanil) Foto: Raigo Pajula

Suusasprinterid Siim Sellis ja Peeter Kümmel alustasid ühisrahastusplatvormis stardipaik.ee uut projekti, kus koguvad raha Kanada suusatuurile sõitmiseks.

«Juba kümnendat aastat peetakse FISi murdmaasuusatamise maailmakarikasarjas tugevaid tavadistantsi sõitjaid soosivat Tour de Skid, millest enamik spordisõpru kindlasti kuulnud on. 1.–12. märtsil toimub MK-sarja ajaloos esimest korda pikk hooajalõputuur nimega Kanada Suusatuur (Ski Tour Canada), mille kaheksast osavõistlusest koguni kolm on sprindid ja ülejäänud distantsid tavapärasest lühemad,» kirjutavad Kümmel ja Sellis.

Mehed jätkavad: «Oleme seadnud just selle võistluse üheks hooaja peaeesmärgiks, sest kõigi eelduste kohaselt leiame Kanadast eest endile sobivad rajad ja kliima. Näeme Kanada sprintides suurepärast võimalust murda finaali ehk kuue parema hulka ning kirjutada end debüütüritusel saavutatud kõrgete kohtadega aastateks suusaajalukku.»

Projekti esimese osaga loodavad Kümmel ja Sellis kokku saada 4000 eurot, kuid lõppeesmärk on jõuda 13 000 euroni. Toetajatele on mehed pannud välja erinavaid kingitusi, mille hulgas on näiteks marineeritud küüslaugud, ühistreening, rahvusvahelisi võistlusi näinud suusad, reklaamiväljundid ning võimalus veeta koos sprinteritega Otepääl terve treeningpäev.

Täpsemalt saab asjaga tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles