Uskumatu: dopingukahtlusega Contador nimetati kodulinna aukodanikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador noortele fännidele autogrammi andmas.
Alberto Contador noortele fännidele autogrammi andmas. Foto: SCANPIX

Kuigi Tour de France’i kolmekordsel võitjal Alberto Contadoril lasub dopingukahtlus, ei takistanud see tema kodulinnal Pintol rattaässa esimeseks aukodanikuks nimetamast.

Pinto linnapea Juan José Martíni sõnul esindab auhind ausust, ohverdust, pingutust ja rasket tööd ning selle eesmärk oli anda vastulöök Contadori suhtes lasuvale ebaõiglusele.

Avaldus ajas marru valitseva grupisõidu maailmameistri Thor Hushovdi. «Teha seda ajal, kui dopingu-uurimine on pooleli, on veider. Loodan, et minu kodumaal Norras ei juhtu kunagi midagi säärast,» põrutas Hushovd.

Tänavusel Touril ühe etapi võitnud Hushovd ütles, et Pinto linnavalitsuse käitumine näitab nende suhtumist dopingusse. «Tegemist on erinevate kultuuridega. Contadori peab kohtlema nagu igat teist ratturit ja kui ta on reeglite vastu eksinud, tuleb talle määrata karistus,» lausus Hushovd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles