FIBA tahab Euroliiga asemele luua Euroopa korvpalli Meistrite liiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva CSKA kuuluks nende meeskondade sekka, kes oleks kindlalt sees ka FIBA Euroliigas.
Moskva CSKA kuuluks nende meeskondade sekka, kes oleks kindlalt sees ka FIBA Euroliigas. Foto: Mikhail Japaridze/Mikhail Japaridze/TASS

Rahvusvaheline korvpalliliit FIBA tutvustas Euroopa tippklubide esindajatele ning Euroliiga ametnikele oma värsket plaani käima lükata korvpalli Euroopa meistrite liiga.

Teatavasti on Euroopa korvpall tugevalt lõhestunud, sest Euroliigat ja Eurocupi korraldab ULEB-i nimeline organisatsioon, mis sai alguse 1991. aastal, kui ühise organisatsiooni lõid Prantsusmaa, Itaalia ja Hispaania kõrgliigad, kirjutas ERRi spordiportaal.

FIBA Euroopa on aga aastaid astunud jõulisi samme, et Euroopa korvpalli ümber korraldada ning järgmiseks sammuks sellel teel on Meistrite liiga nimelise võistlussarja loomine, mis asendaks siis praeguse Euroliiga.

FIBA nägemuse järgi peaks Meistrite liiga pakkuma klubidele palju suuremaid auhinnarahasid - kokku läheks klubde vahel jamaise 30 miljonit eurot senise 12-15 miljoni asemel. Esialgse plaani kohaselt algaks Meistrite liiga 2017/18 hooajal ning seal osaleks 16 klubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles