Nõmme Kalju peatreeneriks saab Sergei Frantsev

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Frantsev.
Sergei Frantsev. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Nõmme Kalju esindusmeeskonda hakkab alates uuest hooajast juhendama kogenud Venemaa treener Sergei Frantsev. Abitreeneri rollis alustab Sergei Terehhov, treeneritetiimis jätkab ka Fredo Getulio Aurelio.

«Mul on hea meel olla tagasi Eestis ja ma tänan Kaljut usalduse eest. Teeme kõik selleks, et täita klubi eesmärgid ning viia Nõmme Kalju uuele tasemele,» sõnas uus peatreener Frantsev rahulolevalt Kalju pressiteenistuse vahendusel.

«Suhtlesime ja meie nägemused jalgpallist ühtisid. Mul on väga hea meel, et Kaljuga liitus selline kogenud treener, mul on tema kõrvalt võimalik väga palju õppida. Sergei Frantsevil on kindlasti väga palju juurde anda ka meie mängijatele, eriti noortele,» lisas abitreener Terehhov.

«Nõmme Kalju jalgpalliklubi on jõudnud oma arengus tasemeni, kus vajasime järgmise sammu tegemiseks suurte kogemustega spetsialisti. Peatreeneri kandidaate oli laual mitmeid, kuid oleme õnnelikud, et jõudsime kokkuleppele inimesega, kelle kõrvalt saavad õppida ka meie oma spetsialistid. Soovime treeneritele edu uueks hooajaks ning proovime klubina anda neile eesmärkide elluviimisel maksimaalset toetust,» sõnas Nõmme Kalju president Kuno Tehva.

Frantsev saabus Eestisse 2014. aasta juulikuus, asudes Sillamäe Kalevi peatreeneriks. Tol hetkel oli meeskond igas mõttes sügavas kriisis, kuid Frantsevi juhendamisel saadi kiiresti rütm tagasi ning hooaeg lõpetati võimsa seeriaga: 16 mängust 15 võitu!

«Edu võtmeks oli peatreeneri töö - ta tuli ja pani meeskonna sees kõik asjad paika ja õigeks. Töö oli väga professionaalne nii mängudel kui ka trennis,» selgitas Sillamäe kapten Andrei Sidorenkov tollal. 56-aastane Kurskis sündinud Frantsev on olnud pea- või abitreener paljudes Venemaa tippklubides.

Näiteks on ta töötanud Venemaal Moskva Lokomotivis, Kaasani Rubinis ja FC Rostovis. Teda võib kirjeldada kui treenerit, kes oskab meeskonna potentsiaali võimalikult hästi ära kasutada, suudab taastada mängijates eneseusu ning teda kuulatakse ja austatakse mängijate poolt.

Uuel hooajal jätkab esindusmeeskonna treeneritetiimis brasiillane Fredo Getulio Aurelio. Senine abitreener Zaur Tšlingarašvili keskendub aga uuest hooajast Esiliigas mängiva Nõmme Kalju II juhendamisele, kus tema ülesanne on jätkuvalt valmistada noori ette tippjalgpalliks.

Käesolevat hooaega alustas Nõmme Kalju Sergei Terehhovi käe all, tulles Eesti karikavõitjaks ning Euroopa Liigas oldi Eesti edukaim klubi, alistades avaringis Kasahstani tippklubi FC Aktobe. Nõmme Kalju esindusmeeskond alustab ettevalmistumist uueks hooajaks 14. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles