Iisraeli spordi nukker saatus: poodiumil riigilippu ei näe

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yarden Gerbi (paremal) tunnistas, et kodumaa lipu all võistlemisest loobumine oli tema jaoks valus
Yarden Gerbi (paremal) tunnistas, et kodumaa lipu all võistlemisest loobumine oli tema jaoks valus Foto: SCANPIX

KOONDIS. Igale sportlasele on oma koduriigi esindamine ning selle lipu all võistlemine auasi. Omal ajal Nõukogude Liidu koosseisu kuulunud Eesti jaoks on sinimustvalge trikoloori peitmine nüüdseks vaid mälestus, kuid mitte kõik iseseisvad riigid pole seda probleemi selja taha jätnud: keerulise ajalooga Iisraeli jaoks on oma lipu all võistlemise keeld sealjuures vaid üks rahvust puudutavaid teemasid, millega neil tuleb rinda pista.

Euroopaliku ilmega Tel Avivis ringi jalutades võib peaaegu ära unustada, et tegemist on ajalooliselt tugeva laenguga riigiga, mis on juba sajandeid olnud komplekssete konfliktide keskmeks. Samamoodi ei pruugi tavapärane turist teada, et sügiseselt sooja novembri alguses on tänavu lahvatanud Iisraelis viimase aja üks suuremaid spordiskandaale, mille keskmeks on judokad Yarden Gerbi ja Sagi Muki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles