Eesti langes FIFA tabelis MM-alagrupi nõrgimaks, Belgia tegigi ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis.
Eesti jalgpallikoondis. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondis on värskes FIFA edetabelis kolm kohta langenud ning asub nüüd 90. tabelireal.

Eestist möödusid näiteks Katar, Libeeria ja võimsa tõusu teinud Küpros, kes kerkis tabelis koguni 38 koha võrra 76. reale. EM-valiksarja alagrupis võitles Küpros viimase mänguni edasipääsukoha eest, järgmises MM-tsüklis saab Eesti aga ise Küproselt mõõtu võtta. Praeguse seisuga on Eesti paraku siiski maailma edetabeli järgi otsustades oma alagrupi nõrgim meeskond.

Ülejäänud tulevastest alagrupikaaslastest tõusis Belgia kaks kohta ja haaras oodatult esmakordselt tabeliliidri koha. Bosnia ja Hertsegoviina on värskes tabelis tõusnud kümme kohta, 20. kohale. EM-valikturniiril kokkuvõttes täielikult põrunud Kreeka tõusis seekord siiski seitse kohta kõrgemale ja on 37. kohal. 

Eesti lähiriikidest on Venemaa 23. kohal (+3), Rootsi 45. kohal, Soome 56. kohal (+8), Läti meie selja taga 99. kohal (+4) ja veelgi langenud Leedu suisa 123. kohal (-7).

FIFA edetabeli esikümme (sulgudes tõus/langus võrreldes eelmise tabeliga):

  1. Belgia (+2)
  2. Saksamaa (0)
  3. Argentina (-2)
  4. Portugal (0)
  5. Tšiili (+4)
  6. Hispaania (0)
  7. Kolumbia (-2)
  8. Brasiilia (-1)
  9. Inglismaa (+1)
  10. Austria (+1)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles